Ida Furnes Breivik

Studerte hotell management i Stavanger med utveksling til Barcelona, innovasjon og entreprenørskap i Boston, med et par semester i Rio. Jobber i dag med forretningsutvikling for IBM i Oslo.

Ida Furnes Breivik Foto: privat

– Nå er jeg singel, men tenker at hvis jeg skulle flytta hjem til Ålesund måtte det bli for å etablere meg, hvis ikke tror jeg at jeg hadde kjedet meg i hjel. De fleste av vennene mine som bor i Ålesund er allerede etablerte, så jeg føler veldig på det sosiale i Oslo. Her er flere i samme situasjon. Samtidig elsker jeg Ålesund, som er verdens fineste by. Jeg har jo på mange måter lyst hjem, men det må være en jobb som gjør det verdt å flytte hjem. Jeg er veldig karrierefokusert og opptatt av å ha en jobb som inspirerer og gir muligheter. Jeg har fulgt med på stillinger på finn.no, og ikke funnet noe spesielt. Jeg vil jobbe internasjonalt og i et selskap som tørr å satse stort. Jeg skal faktisk holde foredrag under Next Digital i Ålesund på nyåret. Slike initiativ, med fokus på digitalisering og innovasjon synes jeg er utrolig kult, og det trenger vi mer av!

Helle Haraldsvik

Studerte ved moteskolen Esmod i Oslo, jobbet som assisten i Cubus, deretter som designer for kjeden. Jobber i dag med design for Riccovero i Oslo.

Helle Haraldsvik Foto: privat

– I min bransje har man ikke muligheten til å bo der man vil i verden, eller i alle fall ikke i Norge. Det er hovedsakelig i Oslo det skjer, så da var det naturlig for meg å flytte hit og bli boende da jeg var ferdigutdannet. Det er egentlig bransjen som gjør at jeg blir her, samtidig som jeg trives veldig godt. Det er ikke så mange muligheter for meg i Ålesund. Hadde det kommet noen flere kles-/designbedrifter kunne det kanskje endret seg. Samtidig er det jo mye man kan gjøre på egen hånd, og jeg utelukker ikke at jeg en dag kan starte for meg selv hjemme i Ålesund. Ellers måtte jeg nok ha byttet bransje. Samtidig er jeg kjempeglad i Ålesund, og ser at det har skjedd veldig mye der de siste årene. Jeg opplever at Momentium har gjort veldig mye bra for byen, så det er egentlig jobb det står på. På sikt tenker jeg absolutt på Ålesund. Vi får se hva livet bringer.

Linda Strande

Master i medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Jobber i dag som digital rådgiver i Oslo.

Linda Strande

– For min del var det slik at jeg ville komme meg vekk fra Ålesund for å få en utdannelse fra et annet sted. Etter utdanninga flyttet jeg til Oslo for å begynne å jobbe. Det var det som fristet mest med tanke på jobbmuligheter. Samtidig har de fleste av vennene mine også flyttet hit. Det kan jo hende jeg flytter hjem en gang seinere i livet, men i min sitasjon trives jeg best her. Jeg føler litt på at de fleste jeg kjenner som flytter hjem gjør det for å slå seg til ro med familielivet. Der er ikke jeg, så akkurat nå er Oslo riktig sted for meg å være. Samtidig er det veldig kjekt å være hjemme i verdens fineste by, og jeg har mye familie der. Hvis jeg skal ha barn en gang tenker jeg at det er koselig å være nært familien min, og at de ikke trenger å vokse opp midt i storbyen.

Miriam Sundnes

Bachelor i medievitenskap fra Bergen, studerte samfunnskommunikasjon ved Universitetet i Agder, jobbet i National Oilwell i Kristiansand, jobber i dag med informasjonssikerhet for entrepenøren Implenia i Oslo.

Miriam Sundnes Foto: privat

– Da vi bodde i Kristiansand jobbet både jeg og samboeren min for National Oilwell. Vi var innleide begge to, også måtte plutselig alle innleide kuttes. Vi trengte derfor å skaffe oss nye jobber fort, og opplevde at det var i Oslo det var jobber å søke på. Vi kikket litt i Ålesund, men fant ikke så mye interessant. Nå er det et stort nettverk av Ålesundere i Oslo, nesten som en liten sekt.Vi føler oss ikke helt klar for å flytte hjem enda. Det må dukke opp en intressant mulighet, og jeg ser ikke for meg at det er like mange av dem i Ålesund. I Oslo stortrives jeg med kulturtilbudet og kollektivtilbudet, og vi har kjøpt oss leilighet.Samtidig har vi ikke utelukket noe som helst, og ser jo for at om det skulle bli barn etter hvert kunne det ha blitt i Ålesund, dersom vi finner oss greie jobber der. Slik jeg forstår det er kulturtilbudet i Ålesund blitt mye bedre, men vi er nok blitt litt bortskjemt i Oslo, med alt som skjer. Det passer oss veldig bra i denne livssituasjonen. Så er det sånn at vi føler at dersom det blir Ålesund, måtte vi ha kjøpt oss bil. Her i Oslo kommer man seg overalt med kollektivtransport. Dette kunne godt ha blitt bedre i Ålesund.