Melder om vanskelige kjøreforhold

1. juledag er det dårlige kjøreforhold på Sunnmøre.

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix 

Nyheter

Like før halv seks 1. juledag tvitrer politiet i Møre og Romsdal om at de har fått inn melding om svært vinglete kjøring på en bil. Kjøringen skal ha skapt farlige situasjoner.

Politiet stanset den aktuelle bilen på Sjøholt, i Ørskog kommune. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt, og blir anmeldt etter vegtrafikklovens § 3, om å ferdes hensynsfullt og opptre varsomt i trafikken.

Bil skled av vegen

I de tidlige morgentimene 1. juledag fikk politiet melding om en bil som hadde sklidd av vegen, ved Leikongeidet i Sande kommune. En person var involvert med en mindre personskade. Personen ble undersøkt av helsevesen. Det var brøytet, men glatt på stedet.

Dårlige kjøreforhold

I forbindelse med begge sakene ble det meldt om dårlige kjøreforhold på stedet. Operasjonssentralen opplyser til Sunnmørsposten mandag kveld, at kjøreforholdene ikke har bydd på store problemer 1. juledag.

– Foreløpig er det ikke kommet inn så mange trafikkmeldinger, men det rapporteres om dårlige kjøreforhold, opplyser operasjonssentralen.

Glatte veger

Like før klokka 20.00 melder politiet at det er svært glatte veger flere steder i fylket. Vegtrafikksentralene og kommunene er gjort kjent med forholdene, og jobber med å løse problemet.

Politiet oppfordrer alle til å ta hensyn til det glatte føret og kjøre forsiktig.