Ålesund:

Brann i bunkersanlegg

Natt til onsdag måtte Ålesund brannvesen og politi rykke ut til Aksla etter melding om brann i et bunkersanlegg.

Både politi, ambulanse, brann og e-verk rykket ut etter melding om brannen.  Foto: Sofie Svanes Flem

Nyheter

To unge gutter er tatt inn til avhør i sammenheng med hendelsen. Det skriver Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

«Spor på stedet, samt etterforskning ledet fram til de to», heter det i twittermeldingen. I tretiden i natt bekreftet Ålesund brannvesen at brannen var slukket.

– Det var røykutvikling i en bunkers i Byparken, opplyser operasjonsleder Tove Anita Asp i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten onsdag morgen. Hun forteller at de ikke har oversikt over omfanget av brannen, eller hva som befant seg i bunkersen.

– Det sjekket vi ikke ut i natt på grunn av røyk, men vi får en oversikt i løpet av dagen, sier hun.

De to guttene det er snakk om er mindreårige, og klokka 08.30 onsdag morgen sitter begge to i avhør hos politiet.

Les flere saker fra Ålesund her.

Brukte litt tid på å finne fram

Klokka 01.05 fikk brannvesenet melding om brannen og rykket ut til Byparken. Det var imidlertid litt trøbbel med å finne fram til selve flammene.

– Først prøvde brannvesenet å slukke med pulver der røyken kom fra, men det var ingen virkning. Litt før kl. 02.00 tiltok røyken, den endret farge og økte i fart, forteller vakthavende Paul Ola Vestre ved Møre og Romsdal 110-sentral onsdag morgen. Rundt kl. 02.30 fant brannvesenet riktig sted og slukking ble iverksatt.

– Da gikk det relativt fort å få slukket brannen, opplyser Vestre, som bekrefter at det ikke er gjort undersøkelser angående omfang og hvordan brannen startet.

– Når det er mye røyk i en bunkers, må denne luftes ut før undersøkelser kan utføres. Det er mange giftige avgasser som produseres i en brann, sier han.

Undersøker bunkersanlegget

Like før klokka 13.00 onsdag opplyser vakthavende jurist Guri Kristensen ved Møre og Romsdal politidistrikt at begge guttene er ferdig i avhør. Hun vil ikke si noe om hva som gjorde at politiet kalte dem inn til avhør i sammenheng med brannen.

Nå har røyken fått lufte seg ut fra bunkersanlegget og krimteknikere holder på å undersøke brannstedet.