– Ja, det er tydelig at folk er nysgjerrige på denne krabbearten. Nå skal både den og de andre norske krepsdyrene få en heilt ny avdeling her hos oss.

– Når avdelinga for krepsdyrene står ferdig til sommeren, har vi fordobla antallet akvarietanker i tillegg til at både kafeteriaen og toaletter har blitt helt nye.

Storsatsing

Utstillinga «Norges krepsdyr» er ei veldig stor satsing for Atlanterhavsparken som nå tar mål av seg til å bli et nasjonalakvarium.

– Krepsdyravdelinga er jo et helt naturlig skritt i den retninga. Krepsdyrene er havets insekter. Uten insekter blir det ikke levelig for oss mennesker, og uten krepsdyra blir det ikke levelig for livet i havet, sier Standal.

Akvariet har vært stengt ei stund, men nå i romjula åpner de dørene igjen.

– Vi har møtt stor forståelse fra folk som har kommet til stengte dører, og vi har en aldri så liten takk for tålmodigheten-pris til dem som kommer i romjula, innskyter salgs- og produktutvikler Britt Giske Andersen.

Ny kafé Ruth Marit Pettersen er kafeteriasjefen på Tueneset, og her blir det også «ekstrem oppussing».

Så stenger akvariet igjen den første uka på nyåret. Da skal det blant annet fjernes mye forskaling, og det blir i meste laget med støv og støy til å ta imot gjester.

Selve ombygginga skal stå ferdig til tjueårsjubileet i juni.

– Men vi skal ha åpent og kjører det vanlige programmet vårt, forsikrer Standal.

Sunnmørsposten mener: «Atlanterhavsparken bør bli nasjonalt akvarium»

Fra en annen vinkel

En annen nyhet blir at det nå bygges ei betongrampe slik at folk kan gå rundt hele området som kalles «Holmer og skjær».

Stor krabbe Denne tanken skal gi plass til den store kamtsjatkakrabben.

– Det gjør at publikum kan betrakte livet i akvariet fra en helt annen og ny vinkel enn før.

– Det høres dyrt ut dette?

– Ja, det koster penger. Krepsdyrutstillinga alene koster fem millioner kroner pluss det andre som gjøres i tillegg. Men dette er ei naturlig utvikling av akvariet, sier Tor Erik Standal.