– Heldigvis er jeg såpass myk at jeg klarte å ta meg for. Men hadde det vært et eldre menneske kunne dette gått riktig galt, forteller Bakken.

Tor Arne Bakken mener den nye kunstinstallasjonen kan forårsake farlige situasjoner. Han mener noe må gjøres. Arkivfoto. Foto: Bjørn Vatne.

Under to- tre centimeter nysnø skjulte nemlig den nye glassinstallasjonen Utferdstrang seg. Den ble avduket tirsdag 19. desember. Bakken mener det er farlig og lite gjennomtenkt å plassere en glassboks nedfelt i fortauet der folk går.

– Den blir såpeglatt når det kommer våt snø eller vann på den. Og den ligger tross alt på et fortau der folk går, sier han og legger til at noe må gjøres.

– Det er rett og slett farlig. Spesielt når snøen dekker til installasjonen slik at man ikke ser den. Jeg mener noe må gjøres, sier Bakken, som tror en mulig løsning kan være å dekke den til.

– Noe bør gjøres umiddelbart. Å sette opp sperringer er ikke mulig siden den ligger midt på et fortau der folk går, men å dekke den til kan være en løsning, mener Bakken.

Les flere saker fra Ålesund her.

– Beklagelig

Det er Ålesund havnevesen som eier selve kunstinstallasjonen, men Skansekaia Utvikling er ansvarlig for fortauene. Prosjektleder i Skansekaia Utvikling, Albert Aarøe sier at det er en beklagelig situasjon, men mener uhell kan skje.

– Det ligger varmekabler i fortauene, som skal ta unna for snø og is. Det kan skje at det blir så kaldt at varmekablene ikke klarer å ta unna alt, men generelt skal området være bart, sier han til Sunnmørsposten.

Aarøe kan ikke si noe om eventuelle tiltak for å hindre at noen sklir på kunstverket.