Før jul ble alle ansatte informert om at det vanker bonus etter et år med enorm vekst og der omsetningen lå an til å ende på rekordhøye 1,1 milliarder kroner. Det bekrefter Kjell-Tore Haalen, tillitsvalgt for NITO.

Kronebeløp til alle

– Utgangspunktet for bonusen er ca. fem prosent av snittet for brutto årslønn for alle ansatte ved Optimars bedrifter i Norge; på Valderøya, Stette og Stranda. Det utgjør rundt regnet 30.000 kroner som går flatt til alle ansatte, opplyser Sætre til Sunnmørsposten.

– Dette gjelder også ansatte i Spania og USA. De i Romania kom for sent inn i organisasjonen til at dette kan gjelde i år. De får vente til neste runde, tilføyer han.

Nå blir det julelunsj og bonus – Vi har begynt å si guten morgen til hverandre

Spleiser på familiefestival

– Vi er også blitt enige med de tillitsvalgte om at 3.000 av bonusen skal brukes på familiefestivalen som arrangeres for de ansatte i Norge 10. februar. I praksis betyr det at de ansatte på Valderøya, Stette og Stranda får utbetalt en bonus på 27.000 kroner, sier Sætre.

Bonusen blir utbetalt i løpet av første kvartal. Dette har med formaliteter å gjøre. Regnskapet skal godkjennes før bonusene kan utbetales.

Ønsker å fortsette med bonuser

Sætre sier de ansatte i Optimar i 2017 fikk et godt lønnsoppgjør som ligger litt over snittet. Sammen med årets bonus blir utbyttet for de ansatte ikke så verst, mener han.

– Hvis vi blir enige med de tillitsvalgte ønsker vi å fortsette med bonusordningen framover som et instrument for å bygge selskapet sammen, sier Sætre.

Nylig uttrykte de tillitsvalgte stor glede over sine nye eiere. Nå kan de ansatte se fram til saftige bonuser. Fra v. Kjell-Tore Haalen (fra v. ), NITO, Elisabeth Marie Vik, FLT og Roy Uggedal, Fellesforbundet. Foto: Marius Simensen.