Nyttårsaften:

Minner om forbud mot nødbluss og nødraketter

Politi og brannvesen i Møre og Romsdal minner om forbudet mot å bruke nødbluss og nødraketter i forkant av nyttårsaften.

Politi og brannvesen ber folk respektere forbudet mot nødbluss og nødraketter.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

De ber om at forbudet respekteres og ber folk la være å bruke kinesiske laterner. Det skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding fredag.


I år blir det gjort et nytt forsøk på felles fyrverkeri i Ålesund og Giske:

Slik blir felles-fyrverkeriet i år

Sterk vind hindret det planlagte felles-fyrverkeriet i fjor. I år gjøres et nytt forsøk.

– Når en nødrakett blir brukt ute på sjøen, når man er i nød, er de ikke farlige. Fare oppstår først når disse fallskjermrakettene lander i bosetninger eller i skog og lyng. både nødbluss og nødraketter gir fra seg så mye varme at de til og med kan fortsette å brenne under vann, sier brannsjef Geir Thorsen i meldinga.

I pressemeldinga heter det at nødbluss og nødraketter er for nød, og ikke til nyttårsaften.

Ikke din eiendom

– Nødbluss blir regelmessig skifta ut på grunn av bruksdato, men er fortsatt rederlagene sin eiendom. Istedenfor å destruere det på en sikker måte, er vi kjent med at mannskap tar dette med hjem som fyrverkeri på nyttårsaften. Det er straffbart å bruke det på denne måten, forteller politiinspektør Yngve Skovly.

Brudd på forbudet kan straffes med bøter og inntil tre måneder med fengselsstraff. Du kan også bli anmeldt for å slå falsk alarm dersom du sender opp en nødrakett eller et nødbluss uten å være i nød.

Håper på trygg og trivelig markering

«Vi ønsker en trygg og trivelig markering både for de som feirer på rett vis, og for brannmannskap, politi og sivilforsvar, og andre som helst vil unngå å rykke ut for å slukke branner etter uvettig bruk av pyroteknikk», heter det i meldinga fra politiet.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter