Botten sitter i partiets sentralstyre og deltok på tirsdagens møte.

- Vi har hatt et godt møte om en svært krevende sak for både de involverte og for partiet. Jeg er glad for at Jonas er så tydelig på at han legger varslernes forklaring til grunn, sier hun i en tekstmelding til Sunnmørsposten.

Hun påpeker at det er viktig at Trond Giske får anledning til såkalt kontradiksjon, altså kunne imøtegå det han er uenig i. Deretter skal varslerne si sin mening om svarene fra Giske.

- Siden det helt inntil nylig har kommet flere varsler, har jeg full forståelse for at en konklusjon ikke var mulig å fatte i dag. Det må nå være en rask, men forsvarlig prosess til sakene konkluderes, påpeker Botten.

- Kan Trond Giske komme tilbake som nestleder i partiet etter dette?

- Han er nå fritatt vervet som nestleder i Ap på ubestemt tid. Vi har en prosess der varslene nå håndteres på en best mulig måte og så raskt som mulig. Når vi har landet det, vil partilederen kunne svare på det, er det Botten vil si om det.

- Hvordan reagerte du på at Hadia Tajik under selve sentralstyremøtet leste opp deler av varslernes forklaring og at dette så ble lekket til VG mens møtet pågikk?

- Jeg vil ikke gå inn på hva som ble sagt på selve møtet. Men, varslerne skal ivaretas på en best mulig måte. Det er vi alle enige om, sier Botten.

Fylkesleder i Møre og Romsdal, Per Vidar Kjølmoen, vil heller ikke mene noe om Giske har noen muligheter til å komme tilbake etter det som nå har skjedd.

- Det er umulig for meg å mene noe om. Jeg kjenner ikke innholdet i varslene som er kommet. Dette er noen partiledelsen må avgjøre, sier Kjølmoen.

Han mener det er viktige at den videre prosessen blir grundig.

- Det er viktigere at den videre prosessen gjøres grundig enn at den gjøres raskt, mener Kjølmoen.

Fylkesleder Per Vidar Kjølmoen mener det er viktig at varslingene mot nestleder Trond Giske behandles grundig. Foto: Per-Kristian Bratteng