Nordmøre:

Søker etter savnet mann i 20-åra

– Leiteaksjonen vil pågå utover natta, opplyser politiet.

Fjellet Sørtussen ligger 907 meter over havet, på grensa mellom Eide og Gjemnes. Den savnede mannen var på toppen klokka 12.  Foto: GOOGLE MAPS

Nyheter

Politiet melder klokka 18.11 at det er satt i gang leiteaksjon i området rundt fjellet Sørtussen i Eide kommune.

En mann i 20-åra er meldt savnet.

Sørtussen (907 moh) ligger på grensa mellom Eide og Gjemnes i Møre og Romsdal.

Dagbladet melder at et ukjent antall frivillige fra Røde Kors, Norske redningshunder, samt to helikopter er satt inn i søket.

- Vi fikk melding klokka 17.24 om en basehopper som ikke kom tilbake fra tur, etter at han muligens har hoppet fra Sør-Tussen, sier Ola Våge, redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS), til Dagbladet.

Våge sier til Sunnmørsposten at det pågår søk med Sea King-redningshelikopter fra Ørlandet.

Vurderer skredfare

– Vi har bakkeressurser i området, men skredfaren er stor, så vi vurderer om vi kan gjøre noe på bakkesida i løpet av kvelden, sier Våge.

Konkret går redningsledelsen nå gjennom situasjonen, og vurderer om det er trygt å fly opp og sette av mannskaper på fjellet.

– I mellomtiden søker helikopteret etter spor, blant annet om det har gått skred i området, sier Våge.

Operasjonsleder hos politiet, Jan Helge Kjøl, forteller ved 19.40-tiden at det ikke er gjort noen funn i søket.

– Helikopteret har vært oppe en tur, og skal ta en tur til nå ganske snart. Skredfaren skaper utfordringer i forhold til bakkemannskapene. Vi vil gjøre en grundig vurdering før vi eventuelt sender folk inn i det mest utsatte området, sier Kjøl til Sunnmørsposten.

Kamerat meldte ifra

Det er en basehopper som er savnet. Det var en kamerat som hadde vært i kontakt med savnede som meldte ifra da han plutselig ikke hørte noe mer.

– Vi er usikker på hva som kan ha skjedd. Kameraten var bekymret. Basehopperen var på toppen klokka 12, opplyser Våge.

Operasjonsleder Kjøl bekrefter at siste gang man har hørt fra savnede var ved 12-tiden. Mannen var på tur aleine i området.

Fortsatt ikke funnet

Klokka 21.15 opplyser politiet til Sunnmørsposten at de har mannskaper flere steder i terrenget.

– Vi har startet søk de stedene vi anser som trygge. Det har gått skred i området, men om de er fra i dag eller tidligere er vanskelig å si i mørket, sier vakthavende operasjonsleder.

Politiet sier søket vil pågå utover kvelden. Sea King-helikopteret er ved 21-tiden en tur på Kvernberget i Kristiansund for å etterfylle drivstoff.

I 22-tiden var mannen fortsatt ikke funnet, opplyser NTB.

– Søket foregår for fullt, og det vil fortsette inn i natta, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.