Volding fikk millioner i lån:

Bedriftsleder må betale tilbake 45 millioner

En bedriftsleder i Trøndelag er dømt til å betale 45 millioner i erstatning til egen bedrift. Pengene gikk blant andre til voldingen Tor Halleråker.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Dette skriver Trønder-Avisa. Avisa skriver at retten ikke er i tvil om at styrelederen lånte ut nesten 50 millioner kroner til de to kompanjongene Tor Hallaråker og Tor Arne Nilssen. Pengene skulle brukes til prosjekter de hadde i Brasil.

Les også: Ingen spor av Brasil-millioner i konkursselskaper.

Vil betale tilbake

I en epost til Sunnmørsposten har Hallaråker tidligere forklart at de har til hensikt å betale tilbake pengene som har kommet fra den tiltalte styrelederen, og at det er «dypt beklagelig» at de ikke er i stand til å betjene gjelden per i dag. I løpet av første halvår 2018, sier han likevel at gjelden – med renter vil være betalt.

Han opplyser at de har store eiendomsverdier i Brasil, og har vunnet en større telekontrakt - og at dette kan dokumenteres.

Les mer om Hallaråkers forklaring i denne saken: Volding forsvarte luftig Brasil-business i retten. F

Fengsel

Trønder-Avisa skriver at styrelederen gikk langt ut over fullmaktene sine ved utlånet. Retten finner det også bevist at styrelederen forfalsket en underskrift til daglig leder i bedriften, samt at en avtale ble tilbakedatert fra 2015 til 2012. Motivasjonen for utlånene skal ha vært mulighet for personlig vinning, mener retten.

Straffen ble utmålt til fengsel i tre år og fire måneder, to måneder lavere enn aktor Amund Sands påstand.

Styrelederen er dessuten dømt til å betale tilbake 45 millioner kroner til sin egen bedrift.

Om tiltalte anker dommen er foreløpig ikke avklart.