Da Sunnmørsposten tok kontakt med Ina Giske om hennes Facebook-spøk, var hennes første reaksjon at dette var en «ikke-sak».

– Jeg er forundret over at media er interessert i saken. Dette var noe jeg publiserte etter inspirasjon fra Ulrikke Holmøy, samboeren til tidligere statsråd Robert Eriksson (Frp). Holmøy dro en lignende spøk på sin Facebook-side, men jeg har ikke registrert en eneste negativ kommentar på den, sa Giske, og la til:

– Det er mulig noen finner humoren min støtende, men ingen får ta fra meg humoren min. Dette var noe jeg publiserte på min private Facebook-side og jeg mener at det at dere i media bryr dere om dette overskygger metoo-kampanjen.

Ytrer seg offentlig

Medierettsadvokat Jon Wessel-Aas er forundret over at Ina Giske reagerer på at hun fikk mange kommentarer på Facebook-spøken sin.

– Å ytre seg på Facebook er det samme som å ytre seg offentlig på en hvilken som helst annen plattform. Derfor må folk som legger ut ting offentlig tåle at andre mener noe om det de legger ut, sier Wessel-Aas, og tilføyer:

Representerer seg selv

Wessel-Aas understreker at politikere ikke trenger å bli tatt til inntekt for partiet de representerer i alle ytringer.

– De representerer ikke partiet, men de representerer seg selv, sier han, og presiserer:

Er bevisst

Ina Giske sier hun er fullstendig klar over at alle innlegg på Facebook er offentlige.

– Jeg prøver å være veldig bevisst på hva jeg poster på mine to kontoer; min private og min offentlige politiker-profil. Som politiker har jeg også rett til privatliv, og jeg tror de fleste klare å skille hva som blir lagt ut som en politisk mening, og hva som blir lagt ut som en privat spøk mellom meg og min mann, sier Ina Giske.

Hun vil også presisere at innlegget ble slettet da det kom for mange usaklige kommentarer og personhets.

– De fleste kommentarene som kom var helt saklige og greie, men jeg sletta da jeg så ei ny vending i debatten, av en enkeltperson som jeg kjente igjen fra tidligere debatter, der det har kommet usaklige kommentarer som jeg ikke ville eksponere barna mine for.