Det melder Romsdals budstikke.

Helse Møre og Romsdal har hatt sin faglige utviklingsplan for 2019 - 2022 ute på høring. Sunnmørsposten omtalte høringssvaret fra overlegene i Molde tidligere denne uka.

Der kunne man lese at overlegene mente at utviklingsplanen «viste en så stor faglig slagside at her er det åpenbart at det er en høyst selektert gruppe som uten opposisjon eller korrektiv har fått utfolde seg».

Men kritikken stoppet ikke der:

«Det foreliggende utkastet omhandler i praksis kun tilførsel av funksjoner til Ålesund og beskriver en avvikling av funksjoner i Nordmøre og Romsdal, og ingen utvikling i Volda. Dette gir et bestemt inntrykk av at foretaket ikke har begrep om hva det skal bruke SNR til, kanskje det er et hotellbygg til 4.1 mrd. kroner?», skrev hovedtillitsvalgt Nils Kristian Valle.

– Noe av kritikken var nok vel krast formulert – noen mente det var i overkant krast. Vi vil vaske bort dette fra det endelige dokumentet, sier hovedtillitsvalgt blant overlegene, Nils Kristian Valle, til Romsdals Budstikke tirsdag ettermiddag.

Kommer ny uttalelse

Høringssvaret er fjernet fra helseforetakets hjemmesider, etter at overlegene ba om det. Ifølge Valle kommer det en ny uttalelse fra overlegene i løpet av uka.

Her vil hovedlinjene i kritikken bestå, opplyser Valle til Rbnett.

Utviklingsplanen har fått kritikk og innspill fra fagmiljøene i både Molde, Ålesund, Kristiansund og Volda.

Frykter for nytt sjukehus

Det skal bygges et nytt sjukehus til over fire milliarder på Hjelset i Molde (SNR). Sjukehuset skal stå klart i 2022.

Til tross for at dette blir toppmoderne, har helseminister Bent Høie og helseforetakene forsikret om at Ålesund fortsatt skal ha det mest differensierte tilbudet i fylket – og Ålesund skal være hovedsjukehus etter St. Olavs i Midt-Norge.