Sammen med tvillingbroren Emil og to kamerater var han tirsdag på handletur på kjøpesenteret.

– Vi satt på kafe, da to uniformerte politifolk kom bort til oss. De ba meg ta med jakka og bli med utenfor, sier Vasstrand.

– Ingen forklaring før ransaking

Ute, godt synlig for alle, skal han ha blitt kroppsvisitert uten at politiet på forhånd sa noe om hva som lå til grunn. Tre vektere skal også ha vært i nærheten.

Når Sunnmørsposten har fått kjennskap til hendelsen er det fordi storesøstera til Silas – Jørgine Massa Vasstrand eller «Funkygine» som hun kaller seg, har skrevet om den på bloggen sin.

Mistenkt for å være knivmann

Først etter ransakelsen skal 20-åringen ha fått vite hvorfor.

– Slik jeg forsto det hadde en 12 år gammel gutt meldt fra til vekterne om at han hadde blitt trua med kniv på senteret. Signalementet gutten hadde gitt skal ha stemt overens med utseendet mitt.

– Jeg sa mange ganger at jeg var uskyldig og at jeg opplevde det heile som flaut. Men fra politiet kom inn i kafeen, oppfatta jeg det som at de var overbevist om at det var jeg som var gjerningsmannen. Det var jeg altså ikke.

– Etter ransakinga måtte jeg vise id og svare på om jeg hadde trua en ung gutt. De sa opptak fra overvåkingskameraer ville vise om det faktisk var meg, og oppfordra meg til å snakke sant, sier han.

«Kjente på senteret»

Etter hvert fikk Vasstrand gå inn igjen i kafeen.

– Men politiet kom tilbake. Jeg og tvillingbroren min fikk vite at vi var kjente på senteret og at vekterne kjente til oss. Da vi spurte om hva det innebar, svarte de bare at «dere er godt kjent». Den ene av politifolka sa deretter at han ikke visste om jeg var skyldig eller ei, men at de ville legge det bak seg og heller ikke kom til å sjekke opptak fra overvåkingskameraene.

– Trenger ikke å gå fram sånn

Vasstrand reagerer på oppførselen til politiet, på mangelen på info før ransakelse og på hvor ransakelsen skjedde.

– De burde ha undersøkt saken nærmere og snakka med varsleren. Hvorfor fikk jeg ikke vite hva det var de mistenkte før de kroppsvisiterte meg? De kunne også ha valgt et mer diskret sted, sier han. Han påpeker at han og tvillingbroren er svært like av utseende, og at også broren kunne ha passa signalementet.

– Jeg fikk aldri noen beklagelse, derimot fikk vi ei oppfordring om å oppføre oss fint, før politiet gikk. Men vi vet veldig godt hvordan vi skal oppføre oss.

– Gjør du noe mer med saka?

– Jørgine har lagt ut innlegget, og det kommer jeg nok til å sende til politiet. De trenger ikke å gå fram på denne måten, sjøl om de er ute på et alvorlig oppdrag.

Foto: Skjermdump fra Funkygines blogg