Vi gjorde som kjent rettede søk i Glomma i Braskereidfoss i Våler kommune, der vi gjorde funn av en død person. Vi mener det mye som tyder på at det er savnede Janne Jemtland vi nå har funnet, opplyste politiadvokat André Lillehovde van der Eynden på en pressekonferanse søndag.

Brannvesenets dykkere fant den døde kvinnen på bunnen av Glomma ved Eidsfoss bru, om lag 1 mil fra Braskereidfoss lørdag ettermiddag. Obduksjonen vil vise om dette er den 36 år gamle tobarnsmoren som forsvant fra sitt hjem på Veldre nord for Brumunddal 29. desember.

– Det endelige svaret på dette vil foreligge når undersøkelser er gjort. Det vil tidligst skje på mandag, men det kan gå noen dager før vi får dette bekreftet, la han til.

Teori om drapet

Politiet ettergår nå en rekke opplysninger som har framkommet de siste ukene, spesielt i løpet av de to siste dagene. Fredag startet politiet ransakelse av parets hus på Veldre nord for Brumunddal, og det var spor inne i huset som ledet til pågripelsen.

– Vi har nå en teori om hvordan drapet har foregått. Det ligger i siktelsen. Politiet besitter nå en teori som vi mener er den sannsynlige når det gjelder hvordan Janne Jemtland ble drept, sier van der Eynden.

Ifølge Hamar Arbeiderblad fant krimteknikerne blodspor fra 36-åringen i huset. Det ønsker ikke politiadvokaten å bekrefte eller avkrefte.

Erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen

Den siktede ektemannen er fortsatt siktet for drap, men det vil være aktuelt å utvide siktelsen. Mannen skal fremstilles for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett på Hamar mandag klokken 13.

– Han erkjenner seg ikke skyldig etter drapssiktelsen. Nærmere omstendigheter rundt hans forklaring kommer vi ikke inn på nå, sier politiadvokaten.

– Det ligger i sakens natur og de opplysninger som har kommet fram tidligere, at ektefellen var den som meldte Janne savnet. Da hadde han status som vitne. Dette er en overtredelse av straffelovens bestemmelser om falsk forklaring og det er en naturlig utvidelse av siktelsen, forteller han videre.

Nye avhør

Det gjenstår mye arbeid i etterforskningen av saken, og politiet vil fortsatt få støtte fra Kripos i dette arbeidet. På det meste har 20 Kripos-etterforskere bidratt i etterforskningen, både teknisk og taktisk.

Avhørene av den siktede ektemannen vil fortsette søndag og de neste dagene.

– Siktede ble avhørt fredag kveld og utover natten. Avhørene fortsatte lørdag og vil fortsette med nye avhør søndag. I avhør i en sak som dette, så kreves det at vi går gjennom en stor mengde informasjon, og det kreves lange avhør. Det arbeidet må pågå til vi føler oss ferdige. Siktede er villig til å la seg avhøre, sier van der Eynden.

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker opplyste på pressekonferansen at politiet fortsatt er interessert i tips fra publikum i saken, ikke minst fra vitner som kan ha gjort observasjoner ved Eidsfoss bru.