Tradisjonsrikt ålesundsfirma skifter navn

Vestlandske Auto i ny drakt

Nå er Vestlandske Auto historie. Denne uka fikk de navnet Auto 8–8 Vestlandske.
Nyheter

Tidligere denne uka byttet bilfirmaet navn, sammen med Haukebø & Rødseth i Molde, som endret navn til Auto 8–8 Haukebø & Rødseth.

80 års historie

Vestlandske Auto har 80 års historie med biler i Ålesund, og de starta sin virksomhet som Ford-forhandler allerede i 1938, i det som da ble kalt Autogården på Borgundvegen, med verksted i Fjellgata. På 80- tallet flytta bedriften fra gamle og nedslitte lokaler til et stort nybygg i Vågaveien. i 2006 var det klart for nok en flytting, til Breivika og de lokalene de holder til i nå. 2007 fikk Vestlandske Auto forhandlerskap på Nissan.


Styrket

Auto 8–8 har de senere årene styrket sitt regionale eierskap gjennom oppkjøp av selskapene Vestlandske Auto i 2011, og Haukebø & Rødseth i 2017.

– Med utspring fra T. Sildnes Bil på Eide har Auto 8–8 konsernet nå samla fire tradisjonsrike bilselskaper under samme eierskap. Vi jobber i en av verdens mest innovative bransjer, og har sett verdien av å samle krefter for å kunne utvikle oss i takt med kundenes forventninger og behov. Vi ser det derfor som viktig å samle de ulike selskapene i konsernet under samme navn og logo – Auto 8–8. Samtidig er vi stolt over historien til våre selskaper, og ønsker derfor å beholde de gamle, lokale navnene i navnestrukturen, sier konsernsjef Terje Sildnes i ei pressemelding.

Fremover

Auto 8–8 konsernet vil etter navnebyttet fremstå med felles profil i hele Møre og Romsdal. Fra før driver Auto 8–8 på to lokasjoner. Dette er Auto 8–8 Sildnes & Halaas i Kristiansund og på Eide. Samla vil Auto 8–8 konsernet telle 110 ansatte, ha en årlig omsetning på rundt 600 millioner kroner, og stå for et årlig salg av omkring 2200 nye og brukte biler.

– Navnebyttet, og felles profil, vil styrke integrasjon og samarbeid på tvers av selskapene, sier daglig leder i Auto 8–8 Vestlandske, Marius Heidang- Olsen.