Det skriver rådmann Liv Stette i ei sak til plan- og byggesaksutvalget som skal behandle klagene på de planlagte boligene på Utstillingsplassen.

Rådmannen mener at klagene ikke skal tas til følge, men at bygginga må vente på en avgjørelse fra fylkesmannen.

Ett eller to rom?

I en lang og omfattende klage fra advokat Ørnulf Rasmussen på vegne av naboer, hevdes det blant annet at ettromsleilig- heter enkelt kan gjøres om til toroms som utløser krav om flere parkeringsplasser. Rasmussen mener også at rådmannen medvirker til at utbyggeren omgår parkeringsbestemmelsene på denne måten.

I sine kommentarer skriver rådmannen at bygningsmyndighetene må ta stilling til søknaden slik den foreligger, og at en sovealkove er en del av et større rom. Men rådmannen ser også at disse alkovene relativt enkelt kan gjøres om til egne rom, og at det da vil utløse krav om flere parkeringsplasser. Men så lenge sovealkovene ikke kan defineres som egne rom, kan det heller ikke kreves at leilighetene skal ha parkeringsplass. Og rådmannen understreker at mulige ulovligheter i framtida ikke kan være grunn til å si nei til et prosjekt.

Rådmannen mener heller ikke det er grunn til å ta hensyn til klager på byggehøyde, balkonger, leikeplassareal og støy.

Sverter rådmannen

I saken til byggesakspolitikerne, er det også tydelig at rådmannen er irritert over påstander som kommer fram i klagen. Hun skriver at klageren legger stor vekt på å sverte rådmannen og administrasjonen, og at det framstilles som om de har lagt seg flat for utbyggerens interesser.

Rådmannen understreker at det har vært en omfattende dialog for å endre prosjektet slik at det har blitt akseptabelt.

«I dette tilfellet er det gitt noen dispensasjoner, men vi mener disse er behandlet like grundig som vi gjør i andre saker, skriver rådmannen.