Møtet var på kommunalminister Monica Mæland sitt kontor.

- Jeg tror ikke kommunalministeren hadde forventet at vi skulle bli enige, sier Aasen.

Det var det da heller ingen fare for. Rogaland og Møre og Romsdal framførte sine protester mot navnevalget, mens Sogn og Fjordane og Hordaland stod på sitt om at navnet på det nye storfylket skulle være Vestlandet.

Mæland vil ikke si hva hun selv mener om saken.

- Jeg har stor respekt for det lokal selvstyret, samtidig som jeg lytter til de innspillene som kommer fra de to andre fylkene. Jeg forstår at noen reagerer på det, sier Mæland.

- Var det mye krangling på møtet?

-  Det var en høflig utveksling av synspunkter. Med min bakgrunn fra bygningsrådet i Bergen er jeg vant til en heftigere debatt enn dette, sier Mæland.

Innen påske skal Mæland presenterer sitt forslag til navnevalg for Stortinget. De har siste ordet i denne saken og skal fatte vedtak i løpet av våren.

Aasen vil ikke spekulere i hva kommunalministeren til slutt faller ned på.

- Mæland sier hun har stor respekt for det lokale selvstyret. Alle vet hun er fra Bergen, men jeg vil ikke spekulere i om det har betydning for utfallet, sier Aasen.

Det var fylkesordførere og fylkesvaraordførere fra Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som var til stede på møtet. Det har som kjent vakt skarpe reaksjoner fra både Rogaland og Møre og Romsdal at fylkestingene i Sogn og Fjordane og Hordaland har vedtatt at de ønsker at det nye storfylket skal hete Vestlandet.

- Det var et godt møte. Jeg presenterte hva fylkestinget i Sogn og Fjordane har vedtatt og viste til at både Høgskolen og NHO i vårt fylke bruker Vestlandet i sine navn, sier fylkesordfører i Sogn og Fjordane, Jenny Følling.

Det argumentet kjøper ikke Jon Aasen.

- Dette dreier seg om navnet til to organisasjoner. Bruken av navnet Vestlandet på et folkevalgt organ dreier seg om identitet. Det som nå skjer er at det skapes splid. Det blir vanskeligere å få til et samarbeid om turisme og en rekke andre ting som en bør samarbeide om på Vestlandet. Jeg ser heller ikke bort fra at dette kan føre til at det blinker et blått lys for det samarbeidet vi i dag har i Vestlandsrådet, sier Aasen