– Kjempegøy, jublet jenter fra 5. trinn ved Lerstad skole, da de fikk slippe ut på isen. I går ble nemlig årets første isdag avviklet, til stor glede for veldig mange.

Elevene fra Lerstad ble sendt utpå isen trinn for trinn.

– Det er jo en begivenhet hvert år. Og en velsignelse for Lerstad skole å ha en slik skøytebane som nærmeste nabo. Og så er det selvfølgelig kjekt at elever fra andre skoler kommer på besøk, på den måten kan vi for eksempel samkjøre, slik at elever fra samme trinn får møtes på isen. Vi ønsker alle skoler velkommen hit til oss, sier inspektør ved Lerstad skole, Hårek Sande.

Isdans og hockey

På isen ble det leika sisten og vist fram isdans. Og med hjelp av køller og to småmål ble det delt inn i lag og rigget opp til fartsfylt ishockeykamp. Og når det var behov for en pause, sto kjeks og kakao på menyen. Og ikke minst - vinterværet var jo solstrålende i går.

Tar ansvaret i skoletida

Og for dem som måtte lure på om isen er trygg: Her er skoleinspektørens vurdering.

– Onsdag målte vi isen til 17 centimeter, noe som er bra tjukt og to centimeter over vårt krav på 15. Dermed kan vi garantere at dette er sikkert for våre elever i skoletida. Etter skoletid står foreldre ansvarlig for barns sikkerhet dersom de da skulle bevege seg ut på isen, understreker Sande.

– På Lerstadvatnet er altså isen ganske tjukk nå, men man skal likevel passe seg. Vi her på skolen har valgt å unngå ei råke midt på vannet og noen områder inne ved sivet, opplyser han. Sande kommer også med en generell oppfordring til foreldre.

– Barna bør ha hjelm. Ta på dem enten sykkel- eller slalåmhjelm, oppfordrer han.

110-sentralen i Møre og Romsdal gikk i går ettermiddag ut med en melding på Twitter om at barn var observert på isen på Lillevannet.

– Det var vår vurdering at isen ikke var trygg, forklarer vakthavende ved 110-sentralen, Tor Ivar Sjåstad.

Han understreker at brannvesenet ikke sitter med full oversikt til enhver tid og at det derfor er foreldrenes ansvar å forsikre seg om at forholdene er trygge før barn får slippe til.

– Det er varierende temperaturer. Foreldre må være seg sitt ansvar bevisst og forsikre seg om at isen er trygg, sier Sjåstad.