«Norge nå» sender fra Sunnmøre denne uka

Kveldsprogrammet til NRK skal blant annet sende direkte fra møbelhovedstaden Sykkylven, kaffebrenneriet Jacu i Ålesund og bilferja mellom Molde og Vestnes.

Tarjei Strøm og Rune Nilson bytter på å være programleder for "Norge nå".  Foto: Eivind Senneset, NRK

Nyheter

Det nye direktesendte programmet «Norge nå», som går hver mandag til torsdag og sendes fra ulike steder i Norge, er denne uka i Møre og Romsdal.

I episodebeskrivelsen for sendingen mandag kveld kommer det fram at de sender direkte fra fabrikken til Ekornes i Sykkylven – Norges møbelhovedstad.

– Fremdeles sendes det møbler fra sunnmørsbygda til hele verden. Fra studio på fabrikken til Ekornes spør vi om dette kan fortsette? Eller er det bare begynnelsen? står det.

Blant gjestene er møbelprodusentene Arve Ekornes, Kristine Landmark og Jan Christian Vestre.

Kaffebrenneri

Tirsdag er det i kaffebrenneriet Jacu sine lokaler i Ålesund at det settes opp et midlertidig studio.

– Norge Nå sender direkte fra et kaffebrenneri i Ålesund som tiltrekker seg kaffeturister fra store deler av verden. Blant gjestene er kaffegründer Anne Birte Hanken og ernæringsprofessor Rune Blomhoff, skriver NRK.

Onsdag blir det direktesending fra et flytende studio på ferja mellom Molde og Vestnes, mens torsdagens sending skal gå fra Kristiansund, byen som gjør seg klare til operafestival nummer 90.

Nytt program – kortere distriktsending

Programmet er en del av at NRK fra nyttår la om sine distriktssendinger. Mens det før var to distriktssendinger hver dag, en på fem minutter og en på et kvarter, reduseres disse nå til fem minutter tre ganger i løpet av kvelden.

Det er altså blitt kortere – men oftere – distriktsendinger på TV, mens «Norge nå» til gjengjeld skal gi mer innhold fra heile landet.

Omleggingen har blitt møtt med kritikk. Blant annet har Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum kalt omleggingen for starten på en sentralisering av NRK.

Ferskt medlem av Kringkastingsrådet, Trude Drevland, oppfordrer flere til å klage til Kringkastingsrådet, og ifølge Journalisten hadde de mottatt 35 klager i midten av januar, slik at temaet kanskje skal opp på møtet i mars, ifølge NTB.