Tennfjord tok over som fylkesleder i «voksenpartiet» i 2017. Før ham var det Geir Ove Vegsund som var fylkesleder.

Ingen av dem var kjent med at den nylig avgåtte lederen for Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, var uønsket som gjest til fylkeslaget i Møre og Romsdal Unge Høyre fra tidlig 2015.

– Dette var ukjent for meg fram til medieoppslagene. Det var ikke noe jeg hørte noen prat om ved noen anledning, sier Vegsund, som ble leder for fylkeslaget i 2014.

– Unge Høyre har sitt eget styre og sin egen organisasjon. De haren plass i Høyres arbeidsutvalg og i fylkesstyret. Det er deformelle kontaktene vi har mellom ungdomslaget og voksenlaget, sier han på spørsmål om hvordan han som fylkesleder fulgte opp ungdommen.

Han kjenner ikke detaljene i denne konkrete saka, og sier det bare blir reinspekulasjon om han skal kommentere om han kunne gjort noeannerledes.

– Stolt over ungdomspartiet

Også nåværende leder Dag Olav Tennfjord sier han var ukjent med situasjonen.

– Jeg må imidlertid si at jeg er stolt over Unge Høyre i Møre og Romsdal. De er blant dem som har sagt ifra, og det står det respekt av, sier han.

Nå er han opptatt av at alt skal på bordet.

– Vi har rutinene, og nå skal de følges til punkt og prikke. Nå føler jeg meg trygg på at vi skal ordne opp slik at ikke noe lignende kan skje igjen.