Russefest endte i fengsel

Tre unge menn fra Sunnmøre må i fengsel etter ei voldsepisode i ei bygd 30.april 2017.

Russefeiring. ILLUSTRASJON.   Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Nyheter

Ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett skal de tre ha deltatt på et russearrangement tidligere den kvelden. Her ble det konsumert en god del mengder alkohol og etter arrangementet dro til "sentrum" i bygda for å feste videre. Her kom de tre russene i kontakt med en jevnaldret mann som en av de tidligere hadde vært i konflikt med.

Stemningen eskalerte såpass at ei politipatrulje ble tilkalt og skilte partene. Kort tid etter møttes de igjen og politiet beordret de tre russene bort fra stedet.

Oppsøkt hjemme

Men i stedet for å legge saken bak seg, bestem de tre for å oppsøke mannen som hadde dratt hjem for å "ta han".

De banket på døra, men ingen svarte. De merket da at døra var åpen så de gikk inn. Inne på stua fant de mannen som lå på sofaen. Han spratt opp da han så dem, og slo ett slag mot en av mennene, før han sprang mot badet for å låse seg inne.

Det rakk han ikke, og de tre mennene overmannet han og tildelte han flere slag og spark før de forlot stedet.

- Retten legger ved straffutmålingen til grunn at det skal utmåles straff for vold som fant sted mot fornærmede i hans eget hjem. Volden skjedde av de tre tiltalte sammen og varte over en viss periode ved at de tiltalte fulgte etter fornærmede inn på badet da han forsøkte å flykte. Han fikk flere slag og/eller spark mens han lå nede på gulvet, uten mulighet til å forsvare seg, heter det i dommen.

Fengselsstraff

Selv om de tre mennene var svært beruset og hevdet de husket lite av hendelsen, mener tingretten at de skal dømmes som om de var edru.

To av mennene ble derfor dømt til 30 dagers fengsel, mens den tredje ble dømt til 21 dager i fengsel.