Og det kan bli norsk innendørsrekord på hvis Warholm innfrir rent sportslig. Og kanskje skjer det direkte på TV.

– Det er ikke endelig avklart om NRK skal sende direkte fra løpet etter ikke, men de har signalisert at de kommer på stevnet, sier Trond Berg, leder i Dimna Idrettslag.

Under lørdagens elitestevne skal verdensmester Warholm forsøke å senke sin norske innendørsrekord fra NM i samme hall for ett år siden. Den gangen løp han på 45,96 sekunder.

– Jeg synes ikke vi kan forvente ny norsk rekord, i hvert fall skal vi være forsiktige med forventninger i denne fasen av sesongen, sier Trond Berg videre.

Stiller opp gratis

Han kan fortelle at i god Dimna-ånd stiller Karsten Warholm og den andre aktive i teamet; Amalie Iuel opp uten å motta prispenger for deltakelsen i Ulsteinhallen.

– Karsten er som oss også svært opptatt av å skape gode øyeblikk sammen, legger Trond Berg til.

Om ikke Berg vil garantere norsk rekord forteller rapportene at Warholm er i godt slag.

– Jeg snakket med Leif Olav for noen dager siden og Karsten er i form og skadefri. Det er vanskelig å si hva vi kan forvente av tid, sier Arve Hatløy, Warholms tidligere trener.

Nå har Leif Olav Alnes hovedansvaret for 21-åringen som er verdensmester på 400 meter hekk. Og Norges nye idrettsyndling. For få uker siden kapret Warholm hele tre priser under Idrettsgallaen på Hamar. Etter denne gallaen dro han og trener Alnes på treningssamling til Tenerife.

Warholm skal kun løpe 400 meter i Ulsteinhallen der polakken Adamczyk Patryk vil bli en grei målestokk. Polakken har en god «pers» på 400 meter hekk med 49,72 sekunder. Warholm har til sammenligning 48,22 på samme distanse.

Interessen rundt elitestevnet er for øvrig meget bra og Trond Berg ser ikke bort ifra at det kan komme opp mot 1.000 tilskuere.

– Med de aktive som er med på KM samme helg og våre frivillige, samt solgte billetter, har vi allerede passert 700. Så det kan fort bli fullt hus, sier Trond Berg før Karsten Warholms eneste opptreden i Ulsteinhallen dette året – altså lørdag ettermiddag.