Var på vei til Åheim i Vanylven:

Bulkbåt på 74 meter grunnstøtte ved Hustadvika

En bulkbåt med seks personer om bord grunnstøtte onsdag morgen ved Hustadvika. Ved 08.30-tiden er båten dratt av holmen.

VAR PÅ VEI TIL ÅHEIM: Det er skipet Havbris på 74 meter som har grunnstøtt nord for Langøya i Averøy kommune  Foto: GOOGLE MAPS

Nyheter

– Båten står godt på land, opplyste vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen til Sunnmørsposten ved 07.30-tiden.

Meldingen om ulykka kom inn klokka 06.34.

Flere ressurser rykket ut og redningsskøyta «Erik Bye» var raskt på plass.

Skipet som hadde gått på en holme var bulkbåten «Havbris» på 74 meter. Det ble ikke ropt «may day» fra båten, og ifølge Hovedredningssentralen skal det ikke ha vært tegn til panikk. Seks personer er om bord og alle skal være i god behold.

– Været er meldt dårligere utover dagen. Det går mot fjære sjø, og det er ikke så gunstig. Vi vil gjøre et forsøk på å hjelpe de av nå. Hvis ikke må vi vente på flo, sa redningsleder Viste.

«Havbris», som er bygd i 1988, var på vei fra Trondheim til Åheim i Vanylven. Bulkbåten seiler under flagget til Saint Vincent og Grenadinene i de karibiske øyer.

Redningsskøyta «Erik Bye», kystvaktskipet «KV Njord» og skipet «BB Lifter» var i området ved 08-tiden.

Hestskjæret fyr ligger i underkant av to kilometer øst for «Havbris».

OPPDATERT: Bulkbåten er nå dratt av holmen Brakan som den hadde grunnstøtt på. Det opplyser Hovedredningssentralen like før klokka 08.30.

– BB Lifter har utført sitt oppdrag og forlater området nå. Motoren til «Havbris» er i gang, men det er foreløpig ikke avklart om den kan gå videre for egen maskin. Redningsskøyta og kystvaktskipet blir i området til situasjonen er avklart, opplyser Viste.