Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent

Ligger på rekordlavt nivå.

RØRER IKKE RENTA Sentralbanksjef Øystein Olsen.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Styringsrenten har ligget i ro på rekordlave 0,5 prosent siden 17. mars 2016.

Hovedstyret i Norges Bank mener oppgangen i norsk økonomi ser ut til å fortsette om lag i tråd med bildet som ble presentert i fjorårets fjerde pengepolitiske rapport i desember, og konstater at prisveksten er lav, men som ventet har økt.

– Utsiktene og risikobildet for norsk økonomi synes ikke vesentlig endret siden forrige pengepolitiske rapport. Derfor holder vi styringsrenten uendret ved dette møtet, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Analytikerne hos både Nordea Markets og DNB Markets, som onsdag la fram sine oppdaterte makroanslag for norsk og internasjonal økonomi, mener første renteheving trolig først vil komme mye senere. Når og hvor mange rentehevinger vi kan vente de neste par årene, er imidlertid økonomene ikke helt enige om.