– Man har ikke forstått det om man kjøper seg en bobil og tror at man er klar for tur, påpeker Martin Solheim.

Han er forretningsutvikler i Max Fritid Engros, og viser Sunnmørsposten rundt på Nordens største fagmesse for tilbehør til campingvogn og bobil. Den arrangeres fra 24.–25 januar – men denne gangen på Blindheim og Ålesund Caravan. Når man kjøper en vogn er den nemlig tom for det meste innvendig – og det må investeres i en rekke utstyr, som presenteres på messa.

Alle vil ha luft-telt

– Fortelt med stenger er på veg ut, sier Solheim.

– Vi var de første som starta med luft-telt, men ingen i bransjen hadde tro på produktet. Men det har vært en enorm suksess. I stedet for å slite med metallstenger, reiser teltet seg selv med en luftpumpe på to minutter, forteller Peter Outzen, agent for Kumpa.

I tillegg er alarm noe som nærmest alle som campere vil ha – mer spesifikt ni av ti.

– Sikkerhetsalarmen vår gjør at lysene blir slått på om noen nærmer seg vogna med en radius på et par meter. Står de der mer en 15 sekunder går alarmen, forteller Marius Omslandseter i Nortronix.

Bransje i vekst

– Folk blir mer og mer interessert i å feriere i sitt eget land og i nabolandene, fremfor å reise til Syden. De investerer mer i ferie og fritid, og etterspør tilbehør til vognene sine, forteller Nils Magne Dahle, daglig leder i Max Fritid.

200 leverandører og forhandlere er samla i forbindelse med innkjøp til årets sesong Det er ei lukka fagmesse med rundt 46 stands som presenterer produktene sine.

I 20 år har Max Fritid arrangert messe for sine kunder i Åndalsnes, hvor de har sitt hovedkontor. Men på grunn av overnattingskapasiteten har de blitt nødt til å tenke nytt.

– Det er bra vekst i bransjen, sier Dahle.