– Vi venter, og vil gi politikerne og kommunen tid til å behandle saka, sier utviklingssjef Else Andersen i Olav Thon Gruppen etter møtet i formannskapet, der saka om å flytte biblioteket på Moa inn i det nye Moa Amfi blei utsatt.

– Innflytting og innredning er allerede i gang for andre leietakere. For biblioteket sin del vil vi jo ikke innrede før vi har signert, sier Torske.

– Men for å si det litt enkelt så er ikke biblioteket det mest kompliserte. Da er kino langt mer komplisert, sier direktøren, som anslår at de bør kunne ha biblioteket klart på to-tre måneder.

– Flere aktuelle leietakere

Torske sier at det er flere aktuelle leietakere for arealet som nå er satt av til bibliotek.

– Så vi frykter ikke den politiske behandlinga, for å si det sånn. Dette er såpass sentralt plassert at det skal være relativt lett å finne leietakere, sier han.

Hvem som blir naboene til biblioteket er allerede avklart.

– Det får kommunen vite hvis de spør, men vi går ikke ut med det offentlig nå. Jeg kan bekrefte at det ikke blir et skjenkested ved biblioteket, sier Torske.

Spent biblioteksjef

Positiv biblioteksjef: Mette Aaram Ringstad er positiv til å flytte biblioteket på Moa. Foto: Staale Wattø

Biblioteksjef Mette Aaram Ringstad er spent på den politiskebehandlinga.

– Jeg håper politikerne benytter denne anledninga. Deter nå vi har muligheten og tilbudet. Jeg håper ikke de vil skuffeog svikte brukerne av biblioteket, for dette har de virkeligfortjent, sier biblioteksjefen.

– Biblioteket i framtida må liggeder folk flest er. Da er det ikke til å komme fra at når vi tenkerbydelen Spjelkavika, så er det på Amfi, sier hun.

Itillegg til å ligge der trafikkstrømmen av folk er, er det viktig åha lokaler som gir folk lyst til å oppholde seg der, sier hun. Det handler blant annet om interiør, lys, farger og materialvalg.

– Et bibliotek i dag skal være en arena for offentlig samtale ogdebatt. Det er det ikke rom for i lokaler fra 70-tallet medbokhyller overalt, sier hun, og legger til at beliggenheten påkjøpesenteret også vil gjøre det mulig å ha åpent lenger, foreksempel ved at folk kan bruke lånekortet og låse seg inn påkveldstid.

– Blir ikke hovedbibliotek

Biblioteksjefen mener det ikke er noen konflikt mellom å få nyttbibliotek på Moa Amfi og det planlagte nye hovedbiblioteket påSørsida.

Jobber med ny sak

Formannskapet sendte saka tilbake til administrasjonen med beskjedom å utarbeide en mer utfyllende sak. Flere kom med krass kritikk av saksutredningen, og rådmannen beklaget dette.

– Vi tar det til etterretningog skal lage en sak som er mer utfyllende. Det er vi i gang med, ogvil ha en sak klar til neste møte i formannskapet den 13. februar,kultursjef Oskar Skulstad.

Flere politikere stilte blant annaspørsmål om hvordan kommunen skulle få råd til å investere i nyelokaler – og de økte leieinntektene. Her sier Skulstad at mantotalt sett mener kommunen ikke vil tape penger, fordi en flyttingav biblioteket frigjør lokaler til andre helsetjenester som snartmå flytte.

– Hvis ikke vi får frigitt lokaler, må de inn på detprivate markedet. Så dette vil vise igjen i saka.