Nærmere hundre knuteregler har blitt til rundt åtti for russen i Vestfold. Punkter som å kline med en førsteklassing, stirre fem minutter på kjønnsorganet til en annen russ eller ta en lærer på rumpa, gir ikke lenger belønning i russelua. Årets knuteregler skal nemlig ikke oppfordre til seksuell kontakt eller berøring med mindreårige eller lærere. Det har hovedstyret for russen i fylket bestemt, melder NRK.

Visepresident i russestyret ved Greveskogen videregående skole, Caroline Thomessen, sier de er spesielt opptatt av å ta vare på førsteklassingene.

– Det er jo saker hvert år om voldtekter og seksuell trakassering uansett, og så har det kommet fram mye mer nå med Metoo-kampanjen, og da ønsker vi å forhindre at det skjer i år også.

Knuter som har dreid seg om å utføre handlinger mot eller med førsteklassinger, har vært spesielt viktig å fjerne, forteller Thomessen.

Nå skal russens knuteregler gås over av politiet, men det er noen punkter som fremdeles får stå selv om de er av seksuell karakter. Som nummer 52: ha beskyttet sex i skogen. Det gir en kongle i lua.

– Vi kan jo ikke ta bort all moroa. Så lenge det er frivillig så sier vi at det er greit, smiler Thomessen.