Venter vekst i oljeservice for første gang siden 2014

For første gang siden 2014 spår revisjonsselskapet EY vekst innenfor den norske oljeservicebransjen.
Nyheter

EY har i sin årlige gjennomgang analysert regnskapet fra 1.200 selskaper i oljeservicenæringen, og konklusjonen er at det ventes en vekst på 1 prosent i de samlede inntektene i år, og en vekst på 6 prosent i 2019, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Veksten i år blir beskjeden, men det er langt bedre enn det motsatte. Vi kan slå fast at bunnen ble nådd i fjor. Denne næringen har vært gjennom noen veldig tøffe år, og da er det fint å kunne si at det verste nå ligger bak oss, sier analytiker Espen Norheim, som har ledet arbeidet med rapporten som legges fram torsdag.

Overfor Dagens Næringsliv understreker imidlertid Norheim at det fortsatt er forsiktighet å spore ute i markedet.

– Selv om de fleste leverandørbedriftene merker etterspørselsøkning og optimisme, er marginene under press. Vi er rimelig sikre på at oppgangen ikke vil være invers av nedgangen, sier han.