– Forbruket av lammekjøtt går neppe ned fordi vi ikke kan tilberede det. Grunnen er nok heller at lammekjøtt ikke er nok tilgjengelig i butikk.

Det sier styreleder Kjell Erik Berntsen i Norsk Sau og Geit (NSG) til bladet Kjøttbransjen.

– Kan ikke skjære

Nettstedet Matprat har tidligere gått ut og hevdet at forbruket av lammekjøtt har gått ned fordi nordmenn ikke lenger kan skjære og tilberede det.

– NSG har i hele høst, og også etter nyttår, nærmest blitt nedringt av frustrerte forbrukere, også sauebønder, som sier at det ikke er lammekjøtt å få tak i, sier Berntsen.

Porsjonspakninger

Han legger til at for dagligvarehandelen er det viktig at kjøttbedriftene kan tilby porsjonspakninger av lam som både er raske og enkle å tilberede. På de måten kan lam bli hverdagsmat i norske hjem.