– Vi hadde akkurat parkert utenfor bensinstasjonen på Bjorli da Nikolai åpnet døra og kom borti bilen som sto parkert ved siden av oss. Jeg så at det hadde blitt en liten bulk i bilen og tenkte at her var det bare én ting å gjøre, sier pappa Daniel Sørvik.

Han la ut en etterlysning av eieren av bilen som hadde fått bulk på Facebooksida Bjorli Info.

Der har han siden blitt bejublet av folk som synes det er flott at han er ærlig og tar ansvar. I skrivende stund har 202 personer trykket "liker" på statusen, og 16 stykker har kommentert at Sørvik er flink som er ærlig i en slik situasjon.

Etterlyste eieren: Daniel Sørvik la ut denne etterlysningen på Facebooksida Bjorli Info.

God reklame

– For det første er jeg opptatt av at dette er det riktige å gjøre. Jeg er en bilinteressert fyr og vet hvor irritert jeg hadde blitt om noen hadde bulket min bil og stukket av uten å si ifra, sier Sørvik, og legger til:

– I tillegg ser jeg på dette som god reklame. Jeg driver bedriften MC-deler AS på Vartdal og mange av hyttefolkene her oppe er kundene mine. Jeg vil at folk skal vite at jeg er en kar som gjør opp for meg. Dessuten, tenk så dårlig reklame det hadde vært om jeg bare stakk av, resonnerer Sørvik og ler.

Lære riktig og galt

Han synes dessuten det er viktig at Nikolai lærer hva som er riktig å gjøre hvis man har skadet andres gjenstander.

– Da skal man si ifra og gjøre opp for seg. Jeg ble ikke sint på Nikolai, han var ganske forsiktig da han lukket opp bildøra på vår bil, men han var uheldig. Det kan skje alle. Hvis man skader noe må man likevel ordne opp i det.

Liten bulk: Bulken som Nikolai laget er knapt synling, men rett skal være rett mener pappa Daniel Sørvik.

Fornøyd bileier

Eieren av bilen som ble bulket, Geir Skaar fra Ålesund, er glad for ærligheten til Daniel Sørvik.

– Jeg hadde ikke merket bulken da Sørvik tok kontakt, sier Skaar, og legger til:

– Ikke alle hadde valgt å være så ærlig, det var absolutt en positiv overraskelse.