En mann i 20-åra fra Sunnmøre må møte i Sunnmøre tingrett, tiltalt for ei lang rekke lovbrudd. Tiltalen omfatter heile 16 tiltalepunkt, flere av dem med underpunkt, og lovbrudda skal ha blitt begått i tida fra februar til september i fjor.

Det mest alvorlige tiltalepunktet er grovt tjuveri, der mannen - sammen med flere andre, i februar 2017 skal ha tatt seg inn i en bolig i distriktet og stjålet en tv, stereoutstyr, en pc og verktøy.

Videre er mannen tiltalt for å ha trua en offentlig tjenestemann med det som mål å få han fra å melde videre et brudd på domsvilkår, og han er også tiltalt for å ha tatt en bil og kjørt rundt med den, også dette i distriktet.

Tiltalen omfatter også kjøring i rus, uaktsom kjøring, det at han i rus skal ha forulempa andre og kjøring uten gyldig førerkort. Videre skadeverk, kroppskrenkelse, flere tilfeller av trusler samt kjøring der han har unnlatt å stanse for politiet – endatil på et kjøretøy som ikke var registrert. Mannen er også tiltalt for å ha båret kniv på offentlig sted, for å ved to tilfeller ha hatt narkotika, for å ha skjelt ut en politibetjent og for to tilfeller av tjuveri. Det siste tiltalepunktet har med bedrageri å gjøre: I september i fjor skal mannen ha spist og drukket for vel 1.000 kroner på en restaurant i Trondheim, men forlatt denne uten å betale for seg.

Saka skal opp for tingretten i april.