Torsdag åpnet «Nonna Lina» dørene på posthjørnet i Korsegata. Og bestillingene begynte straks å hagle inn.

– Dette føles fantastisk bra, sier Gunnar Ramsli (48), daglig leder og en av eierne bak den nye italienske restauranten.

Det ekte italienske

Ramsli har tidligere bodd mange år i Italia. Sammen med medeierne, brødreparet Ken og Runar Breivik, sin italienskfødte kone og en stab med norske og italienske kokker og servitører, lever Ramsli ut et brennende ønske om å servere det ekte italienske kjøkken til Ålesund.

Alle råvarene blir importert fra Italia, og rettene tilberedes på italiensk vis. Her blir det pizza med kaldhevet bunn og stekt i steinovn.

Pizza serveres først fra klokka 17, slik italienerne gjør det. Tidligere på dagtid er det både varme og kalde lunsjretter å få kjøpt. Maten kan nytes i restauranten – eller som takeaway.

Restauranten har egen pizzakokk med 20 års erfaring. Menyen er rikholdig både på mat og drikke. En stab på fem-seks ansatte, pluss ekstrahjelper, skal betjene gjestene. Lokalet har cirka 60 plasser, som kan økes til 75.

– Dette trengte byen

Lokalet som tidligere huset «Posthjørnet pub» er fullstendig forvandlet. Og det ser ikke ut til å være spart på noe. Spisestedet ligger på gateplan i bygget der byens hovedpostkontor tidligere holdt til.

– Jeg ble veldig positivt overrasket da jeg kom inn her. Vi var litt spente på hvordan det ville bli, i forhold til det som var her før, sier Christian Nilsen.

Han bor og jobber i bysentrum og tok italiensk lunsj med kolleger på åpningsdagen.

– Helt fantastisk. Dette er noe byen virkelig trengte. Mange har gledet seg til en skikkelig pasta- og pizzaplass i byen, sier Fredrik Friberg, en annen blant de første kundene.

Han gratulerte med åpningen og bestilte samtidig bord til først kvelden i den nye restauranten. Det gjorde mange andre også, og det var ventet «stinn brakke» senere på kvelden. Restauranten har åpent hver dag, unntatt mandager.

– Vi er stolte i dag, dette har vi sett fram til lenge. Å få være med på starte opp et ekte italiensk kjøkken her i Ålesund er en drøm som går i oppfyllelse. Nå kan vi endelig ønske gjestene våre velkommen, sier kjøkkensjef Stian Aklestad-Høgås.

Les også: Flere vil slåss om spisegjestene på Amfi Moa

Les også: Her er butikknyhetene på Amfi Moa

Lokalet som tidligere huset en brun pub er fullstendig forvandlet – kun gulvet er beholdt. Eierne har investert mye i konseptet og italiensk atmosfære. Vedfyrt steinovn og egen italiensk piassaiolo (pizzakokk) er noen av ingrediensene. Foto: Staale Wattø
– Helt fantastisk. Dette er noe byen virkelig trenger. Her vil jeg vanke ofte, sier Fredrik Friberg, en av de første kundene. Han driver Fisketorget Delikatesse like ved. Foto: Staale Wattø