Dødsulykke ved Sulesund – ulykkesgruppa på stedet:

Biler og lastebil involvert i ulykke: Kvinne bekreftet omkommet

To personbiler og en lastebil var involvert i ei alvorlig trafikkulykke ved Sulesund mandag ettermiddag. Ei kvinne mistet livet i ulykka.

Intervju med politiets innsatsleder Karl Jonas Volen etter ulykka på Sulesund, der en kvinne mistet livet mandag kveld.

Nyheter

Nødetatene fikk mandag 15.30 melding om ei trafikkulykke på riksveg 61 øst for Sulesund ferjekai. Det var to personbiler og en lastebil involvert i ulykka

– Det var en person i hvert kjøretøy. Kvinnen som omkom var fører av den ene personbilen og ble erklært død på stedet, sier operasjonsleder Tove Anita Asp i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Stengt Her jobber nødetatene på stedet. Vegen er stengt mens arbeidet til politiet og ulykkesgruppa pågår.   Foto: Marius Simensen

Vegen er mandag kveld stengt mens ulykkesgruppa til Statens vegvesen gjør sine undersøkelser. Det er satt opp ferje fra Solavåg.

– Det vil fortsatt gå i alle fall en til to timer før vegen kan åpnes, sier innsatslederen klokka 19.00.

Møteulykke

Ulykka skjedde cirka 1,5 km fra Sulesund ferjekai. Det skal ha vært ei møteulykke, men omstendighetene er ellers uklare, forteller politiets innsatsleder på Stedet, Karl Jonas Volen, til Sunnmørsposten.

– Det er veldig glatt på stedet. Omstendighetene omkring selve ulykka er uklare, men en venter på at ulykkesgruppa til vegvesenet skal se på dette, sier innsatslederen.

Innsatsleder Politiets innsatsleder Karl Jonas Volen.  Foto: Marius Simensen

Den omkomne ble like før klokka 19.00 brakt ut av stedet i begravelsesbil.

Ulykkesgruppa arbeidet på stedet

Politiet er godt i gang med sine undersøkelser på stedet. Klokka 18.15 har vegvesenets ulykkesgruppe ankommet.

Tomacz Mleczno og Magne Pettersen fra Ulykkesgruppa til Statens vegvesen opplyser til Sunnmørspostens journalist på stedet at de skal undersøke alle forhold ved ulykka. En kranbil står klar til å ta bort bilene så snart ulykkesgruppa er ferdig.

Oppdatert klokka 23.15:

Like etter klokka 23 ble vegen åpnet for trafikk.

– Vegen er åpen igjen og ferjesambandet er varslet om at de kan gå tilbake til normal drift, meldte politiet på Twitter klokka 23.11.

Ferje via Solavåg

Sulesund Ulykka skjedde om lag 1,5 kilometer fra Sulesund ferjekai.  Foto: Google maps

 

Ferja mellom Sulesund og Hareid gikk mandag kveld midlertidig fra Solavåg, der ble det meldt om lange køer mandag kveld.

Både Eiksundtunnelen og Sulesund åpnet for trafikk:

Omkjøringer og store trafikale problemer mandag kveld etter ulykker

Det blei meldt om kaos på Solavåg mandag kveld. To dødsulykker førte til stengte veger ved Eiksund og Sulesund. Nå er både Eiksundtunnelen og Sulesund åpen for trafikk.


Mandag ettermiddag var det også en dødsulykke ved Eiksundbrua på Sunnmøre. Politiet har bekrefta at en eldre mann omkom denne ulykka.


Vegen åpnet for trafikk:

Trafikkulykke ved Eiksundbrua – eldre mann omkom

En eldre mann er bekrefta omkommet etter en front mot front-kollisjon ved Eiksundbrua på Sunnmøre mandag ettermiddag.


Saka oppdateres løpende.