– Varene har alltid vært her, men nå får vi endelig vist dem fram, forteller Arne Inge Oksnes.

Sammen med Yvonne Haagensen leier han de ledige lokalene i Røysegata 2, der den nye avdelingen, A. Oksnes yrkesklær og profil, vil ligge.

– Snart kan vi kalle dette krysset for «Oksnes-krysset», ler Haagensen, siden Oksnes allerede har brudeavdeling og kostymeavdeling på andre sida av gata.

Kunder over hele landet

Avdelingen til Oksnes vil bli den største av sitt slag på Nordvestlandet. Her kan folk komme og se og bestille det de trenger, i tillegg til at de tar imot bestillinger på nettet.

– I tillegg til lokale kunder, så har vi også kunder ellers i landet. Bon Lío i Oslo, som fikk terningkast 6 hos VG, hadde nettopp en bestilling med kokkeklær. Vi leverer også til skoler, også til en restaurant på Svalbard, forteller Oksnes.

– Dit må vi dra på kundebesøk, skyter Haagensen inn og ler godt.

Viktig å være i bysentrum

Å starte opp på Moa i stedet for i Ålesund sentrum har ikke kommet på tale.

– Vi vil ikke være gjemt vekk på et kjøpesenter. Her ser alle oss når de kjører forbi, forteller Haagensen.

– Jeg har jobbet i Ålesund sentrum i 56 år, og her blir jeg til de hiver meg ut, sier Oksnes bestemt.

Holder åpent

Selv om de er travelt opptatt med å flytte inn i nye lokaler, holder ikke Oksnes og Haagensen stengt.

– Vi kan ikke slutte å selge i to uker bare fordi vi pusser opp her, så det går i telefonsamtaler, kundebesøk og produksjon hele dagen, sier Haagensen.

– Folk når tak i oss hele tiden, men det blir mer strukturert når vi har fått alt på plass, forteller Oksnes.

De håper å være klare til formell åpning av den nye avdelingen neste uke, selv om Oksnes selv ikke har lyst å sette noen eksakt dato.

– Det vil ta i alle fall en uke til. Vi åpner ikke før vi har fått alt på stell, sier han.

– Jeg kom med et forslag her forleden om å ha levende utstillingsmodeller i vinduene. Hadde ikke det vært kult? Vi skal nok få til noe sprell, legger Haagensen til.

Produsentene Oksnes har avtaler med er mange og varierte. Japanske kokkekniver, klær til Kokkelandslaget og leverandører til det danske hoff er bare noen. Foto: Nils Harald Ånstad