Rolls-Royce pauser salg av styremaskiner

Rolls-Royce-konsernet vil ikke selge Brattvåg-avdeling - foreløpig.

Vil kjøpe Tidligere Rolls-Royce-topp Knut Christian Hovland står i spissen for en av to interessenter til å kjøpe Rolls-Royce Marine-avdelingene. 

Nyheter

Rolls-Royce pauser diskusjonen med Start TFM AS, nå Steering North AS, angående salg av styremaskiner. Det bekrefter Knut Hovland overfor Sunnmørsposten.

–  Rolls-Royce pauser salget av styremaskinproduktområdet i påvente av den strategiske evalueringen av Marine, opplyser han.

Les siste saker om Rolls-Royce her

Én av to interessenter

Den tidligere direktøren i Rolls-Royce Marine er en av to interessenter som ønsker å ta over Rolls-Royce Marines virksomhet for styremaskiner i Brattvåg og Os i Hordaland.

– Vi er i samtaler med Rolls-Royce enn så lenge og har foreløpig ingen ytterligere kommentar, sier Hovland til Sunnmørsposten.

De to bedriftene sysselsetter rundt hundre personer; 60 i Brattvåg og 35-40 i Os. Til sammen utgjør disse grovt regnet 2-3 prosent av omsetningen i Rolls-Royce Marine.

Knut Christian Hovland vil kjøpe del av Rolls-Royce Marine:

– Vi vil være med på oppgangen

– Vi tror det blir bygget flere fartøy de neste 3-5 årene. Og den veksten vil vi være på, sier Knut Christian Hovland.


Vil avklare større salg først

Tidligere har kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk sagt at det vil kanskje skje en avklaring fra Rolls-Royce i løpet av februar/mars.

Onsdag bekrefter hun nyheten om at salg av disse avdelingene, er satt på vent:

– Rolls-Royce har besluttet å sette salget av styremaskinvirksomheten på hold inntil videre. Kjøp og salg av bedrifter er kompliserte prosesser, og konsernet ønsker nå å avklare et potensielt salg av hele virksomheten først, opplyser hun til Sunnmørsposten.


Professor Torger Reve om salget av marinedivisjonen i Rolls-Royce:

– Kinesisk kjøper kan dukke opp

BI-professor Torger Reve om salg av Rolls-Royce Marine.

Uklar framtid for 1600 ansatte i Rolls-Royce

– Bruk oljefondet for å kjøpe Rolls-Royce Marine hjem

Lars Gørvell-Dahll i Norsk Industri håper på en norsk løsning for Rolls-Royce Marine – og mener det trolig bare er én aktuell kandidat her til lands.

 

Rolls-Royce vurderer å selge alt på Sunnmøre

Brunvoll følger Rolls-Royce-salget nøye

Styreleder i Brunvoll Holding, Arthur Brunvoll, tror ikke det finnes norske investorer som vil kjøpe hele Rolls-Royce sin marine divisjon. Men Brunvoll vil følge nøye den videre prosessen.