Tok opp sak fra leserinnlegg i Sunnmørsposten:

Trange klær var oppe i Stortingets spørretime

Emma Krohn-Dale (16) fra Ålesund fortalte i Sunnmørsposten om at hun satt og gråt inne på prøverommet til BikBok fordi klærne ikke var store nok.

Hva gjør det med en person at en man må bruke en mye større klesstørrelse enn det som er reelt?  Foto: Riopatuca / Shutterstock / NTB scanpix

Nyheter

– Man trenger ikke være kvinne, feminist eller matematiker for å se at en large på BikBok er en small i en annen butikk. Det var en lei situasjon, men jeg ser lett at det ikke er jeg som er feil, men BikBok, skrev 16-åringen i leserinnlegget i Sunnmørsposten.

«BikBok ble i 2017 nominert til Press sin årlige Gullbarbie. Det er en pris du IKKE vil ha. Prisen blir utdelt til de som får ungdom til å føle seg verst» skriver hun også.

– Jeg vil at alle politikerne skal komme på banen og si at dette er noe som vi vil ha slutt på. Fordi ingen skal sitte og gråte på et prøverom, skrev Krohn-Dale til slutt.

Kommentar om kroppspress:

«Jeg satt og gråt inne på prøverommet til BikBok»

Det er jo relativt kleint å havne i den situasjonen at du ler så mye at du begynner å gråte, spesielt på prøverommet til BikBok.

I dag tok Jenny Klinge saka opp i Stortingets spørretime. Folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) ble spurt:

«Somme kleskjeder har få eller ingen klede i store storleikar. Dei største kleda i sortimentet er merka til dømes XL, sjølv om desse plagga i andre butikkar ville hatt ein mindre storleik. (...) Vil statsråden ta initiativ til eit møte med klesbransjen for å drøfte tiltak angåande storleiksmerking på klede?»

Felles europeisk standard

Statsråden svarte at hun ønsker å sende kleskjedene et brev. I fjor høst ble det lansert en felles europeisk standard for størrelsesberegning som skal gjøre det lettere å handle klær i riktig størrelse.

I samarbeid med barne- og likestillingsministeren ønsker Michaelsen å oppfordre klesbransjen til å bruke den felles europeiske standarden.

Tilsvar

BikBok svarer Emma (16)

Tilsvar til leserinnlegg om størrelser på klær.