I brevet, som er undertegnet av ordfører Eva Vinje Aurdal og utvalgsleder Svein-Rune Johannessen, etterlyser de realisme i styrene.

"Det er grunn til bekymring. Det hjelper lite at helseminister Høie smiler etter fylkesårsmøtet i Høyre og forteller at det er lagt inn midler til Ålesund i bevilgninga til SNR, det rekker knapt til å tette fasaden!", skriver de i brevet.

Og videre:

"ROS-analysen av utviklingsplan i HMR 2019-2022 bekrefter det vi lenge har fryktet. Det finnes ikke midler eller gjennomføringsmulighet for å realisere Utviklingsplanen. Det er allerede gjort vedtak om bygging av SNR, uten at det er omstilt nok i HMR til å kunne skaffe egenfinansiering!".

Ålesund Arbeiderparti mener bygging av SNR slik det nå er planlagt ikke er gjennomførbart uten at det gir alvorlige konsekvenser for Ålesund sjukehus.

I brevet beskriver de en situasjon der de kjemper for et godt og tidsmessig oppdatert helsetilbud på Sunnmøre og i Ålesund. De går til angrep på dimensjoneringen av SNR (det nye sjukehuset som skal bygges utenfor Molde), og mener størrelsen ikke står i forhold til befolkningsgrunnlaget. Konsekvensen er at pengene må tas fra Sunnmøre og Ålesund for å finansiere det hele, frykter de.

De etterlyser en forpliktelse fra helsestyrene til å tidsfeste utviklingsplanen og også en økonomisk forpliktelse. De omtaler PCI, PET og fullverdige isolat som det som haster mest med å få på plass i Ålesund.

"Dette vil kreve snarlige bygningsmessige tilpasninger, og må på plass og være i gang seinest ved oppstart av SNR", heter det videre i brevet.

De avslutter med å uttrykke sterkere bekymring enn noengang, etter at ROS-analysen (risiko og sårbarhetsanalyse) av utviklingsplanen ble lagt fram onsdag i denne uka.