Av den grunn er han også rimelig sikker på hva som blir utfallet når kommunestyret til sommeren skal behandle rapporten som skal gi politikerne et faktagrunnlag å bestemme seg ut fra.

– Høyre, Frp og Arbeiderpartiet er tilhengere av at vi starter forhandlinger med Ålesund. påpeker Sæter.

Nye forutsetninger

Han mener folkeavstemningen, der et klart flertall sa nei til at Giske skulle bli en del av en storkommune rundt Ålesund, var bygget på helt andre forutsetninger enn de som ligger til grunn nå.

Som peker på at Giske og Ålesund allerede i dag er vevet tett sammen.

– Alle bussene her ute som det står sentrum på stopper utenfor Rådhuset i Ålesund. Sier du til en bussjåfør at du skal til sentrum, så er det ingen som er tvil om hvor du skal, påpeker Sæter.

Vindu til september

Ekspertgruppe: Harry Valderhaug, ordfører i Giske fortalte til Sunnmørsposten i går at det arbeides med å se nærmere på et samarbeid med Ålesund.

Giske-ordfører Harry Valderhaug (KrF) gikk i Sunnmørsposten i går ut med antydninger om at Giske kan komme til å be om forhandlinger med Ålesund etter sommeren.

– Jeg vil ikke konkludere om hva vi faller ned på, men vi har et vindu nå fram til august-september dersom vi i denne runden skal gå inn i nye Ålesund kommune, påpekte Valderhaug.

– Vi får en ny stor kommune som nabo. Det har sine konsekvenser for Giske, påpekte Valderhaug.

Aps Kåre Sæter er tydeligere.