Av rådmannens forslag til utvidet båndtvang, er det ikke entydig hvilke områder som foreslås utvidet med helårsbåndtvang.

Ifølge Grete Lund i Ålesund kommune omfattes hele nedbørsfeltet til Brusdalsvatnet, den delen av det som ligger i Ålesund kommune, av helårsbåndtvang i rådmannens forslag.

Helårstvang

Dette betyr i praksis helårsbåndtvang fra Spjelkavik på begge sider av Brusdalsvatnet, til toppen av Holsfjellet og hele nordsida av Emblemsfjellet helt inn til Skodje kommune.

– Ja. Forslaget omfatter hele nedslagsfeltet til Brusdalsvatnet, i Ålesund kommune, konstaterer Lund overfor Sunnmørsposten.

Dette kan misforstås ut ifra det som er skrevet i forslaget, hvor det står: «Langs Spjelkavikelva, fra Spjelkavik til bommen på Vasstranda, hensynssone 1 fra Vasstranda og opp på fjellet, området Fremmerholen/Rødset og igjen hensynssone 1 inn til grensen til Skodje kommune».

Vil se nærmere

Mange hundeeiere benytter særlig området innenfor bommen på Vasstranda til å la hundene gå uten bånd.

– Vi ser at selve ordlyden kan være misvisende, og vil se nærmere på den. Og vi vil kommentere dette i saken før den skal behandles i bystyret, påpeker Lund.

Dette kan og ha hatt betydning for hvordan folk har oppfattet forslaget.

Det er kommet inn svært mange uttalelser til båndtvangsforslaget som har vært ute til høring.

På tursti

Utover allerede gjeldende områder for helårsbåndtvang i Ålesund, har rådmannen foreslått helårsbåndtvang i friluftsområdet på Holstoppen, turstien fra Bogneset til Geileberget og fra Spjelkavik og hele nedbørsfeltet til Brusdalsvatnet. Rådmannen vil og be Skodje kommune om at nedslagsfeltet til Brusdalsvatnet i Skodje blir underlagt tilsvarende forskrift.

I tillegg til dette vil et bydelsutvalg ha båndtvang på Sukkertoppen. Spjelkavik, Åse og Lerstad bydelsutvalg vil og ha helårsbåndtvang på alle hovedstier til Høgkubben. Indre Borgund bydelsutvalg har derimot ikke sett behov for det. Utvalgsleder Ivar Østrem vil likevel påpeke hundeeiers ansvar for å ha kontroll på hunden, med hensyn til personer som er redd hunder.