En ung mann er i gang med å piske marengs til pavlovaen, men forteller gjerne om debuten som sushikokk noen timer før. Han var en av 22 deltakere på Klippfiskakademiets kokkekurs denne uka – et populært alternativ til vinterferieaktiviteter på snø.

Venteliste

– Vi hadde venteliste til kurset, men ettersom det er første gang vi arrangerer noe sånt, valgte vi å begrense det til én dag. Men dette frister absolutt til gjentakelse, sier Mette Marie Scott-Dahl som har ansvaret for Klippfiskakademiets arbeid med barn og unge.

Deltakerne på kurset hadde litt ulike erfaringer med å jobbe på kjøkkenet, men de forsikret at de hadde lært mye.

– Vi synes sushi er kjempegodt, og det var gøy å lage den sjøl, forteller tre av jentene, mens en av gutta forteller at to av tre biter han laga var gode.

– Hva med den tredje?

– Den smakte tang.

Burger fra bunnen

Det var en imponerende meny deltakerne på kurset skulle lage. Sushien var starten, så ble det fiskepinner, hjemmelaga hamburger, coleslaw, salat, potetstaver og pavlova i rask rekkefølge.

Burgeren ble laga fra bunnen med kjøtt de kverna sjøl. Og med nødvendig innslag av fett selvsagt. De fikk vite at fettet gjør burgeren både saftigere og bedre.

– Det er jo et poeng at de får se hvordan mat lages helt fra bunnen også, mente Mette Marie Scott-Dahl.

Sommerskole

Hun har selvsagt mange planer som forhåpentligvis resulterer i at barn og unge får kjennskap til matkultur – og spesielt den lokale.

– Masse barn og unge går på fotballskoler om sommeren. Hva med å arrangere noe lignende med mat som tema? Nå skal vi se om vi kan arrangere lignende kurs som dette også seinere i år. Interessen er i hvert fall upåklagelig.

Midt oppe i all matlaginga ble det også tid til en runde på Atlanterhavsparken med tilhørende quiz, før punktum ble satt med sjøllaga pavlova.