Dette var i den mystiske flyplass-pakken

Ålesund lufthavn Vigra ble lørdag stengt i flere timer på grunn av en vevd, aluminiumskledd fiberduk liggende i en pakke surret med teip.

  Foto: POLITIET

Vigra lufthavn ble evakuert lørdag etter funn av en mistenkelig pakke.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Rundt klokka 13.30 lørdag ble evakuering av Ålesund lufthavn iverksatt. Etter å ha oppdaget en mystisk pakke surret i teip som ingen kunne gjøre rede for, opprettet politiet en sikkerhetssone med en radius på 200 meter fra pakken. Funnet skal være knyttet til terminalbygget.

Rundt klokka 15 ble flyplassen stengt på ubestemt tid. Ingen fly fikk lande eller ta av før situasjonen med den mystiske pakken ble løst. En bombegruppe fra Oslo ble tilkalt, og ankom rundt klokka 19. De foretok undersøkelser og kategoriserte pakken som ufarlig. Flyplasssen ble åpnet igjen rundt klokka 20.30.

Dette var i pakken

Nå har politiet undersøkt innholdet i pakken:

– Pakken fra Ålesund lufthavn lørdag 24. februar inneholdt en vevd, aluminiumskledd fiberduk som var rullet tett sammen.

En krimtekniker har mandag undersøkt pakken som var 30 cm lang, 20 cm bred og 10 cm høy.

– Pakken, som utelukkende bestod av den vevde aluminiumskledde fiberduken, var holdt sammen av svart elektrikertape.   Den ble funnet utenfor terminalbygget ved Ålesund lufthavn, stående på høykant inne i et hjørne, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiadvokat Mathias Häber forteller til Sunnmørsposten at fiberduker med aluminiumsfolie ofte brukes i rom på sekker og bager – for å unngå tjuverialarm og lignende i butikker.

– Det finnes sikkert andre bruksområder, men politiets erfaring er at innretningen ofte blir brukt til å fore bager/vesker før man stjeler fra butikker, sier Häber.

Jourhavende politiadvokat Arnt-Erik Oust kan ikke si noe om politiet er ferdig med å gå gjennom overvåkingsbilder fra flyplassen, eller hva de har funnet ut så langt.