Hentet opp knivlignende gjenstand i Brosundet:

Mann død etter voldsepisode på åpen gate i Ålesund

En mann i 20-åra er død etter en voldsepisode utenfor Scandic hotel i Ålesund sentrum mandag. Politiet har pågrepet en 29-åring som er siktet for forsettlig drap.
Nyheter

Har du tips eller informasjon om saka? Send til 95400400 /internett@smp.no


Drapet i Ålesund:

Sikta (29) erkjenner å ha forårsaket dødsfallet

Mener det skjedde i selvforsvar, sier mannens forsvarer.

Det var mandag klokka 16.44 at politiet rykket ut til Brunholmen i Ålesund sentrum etter melding om en voldsepisode. Seinere mandag kveld kalte politiet inn til en pressekonferanse på politihuset i Ålesund. Her opplyste de at en mann 20-åra døde av skadene etter voldsepisoden.

– Det vi kan si er at vi har siktet en 29 år gammel mann for forsettelig drap etter en alvorlig voldshendelse i Ålesund sentrum i ettermiddag der en mann i 20-åra er blitt drept. Han som ble skadet, var så skadet at livet ikke stod til å redde. Hendelsen skjedde på gata utenfor et hotell, sa politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til Sunnmørsposten etter pressekonferansen mandag klokka 20.30.

Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.

Ifølge Ferstad er den sikta mannen kjent for politiet fra tidligere. Relasjonen mellom den sikta mannen og avdøde er ikke kjent.  Både siktede og avdøde er norske statsborgere.

Forsvarer: – Selvforsvar

Den siktede 29-åringen ble avhørt seint mandag kveld. Han erkjenner å ha forårsaket dødsfallet, men mener det skjedde i selvforsvar, opplyste mannens forsvarer, Reidar Andresen, til Sunnmørsposten.

– Min klient erkjenner å ha forårsaket dødsfallet på Brunholmen, men mener det skjedde i selvforsvar. Bakteppet skal ha vært et basketak mellom flere personer, sier den siktedes forsvarer, advokat Reidar Andresen, til Sunnmørsposten seint mandag kveld.

NTB meldte natt til tirsdag at det kun er en person som er siktet i saken, men politiet sier at de likevel «etterforsker saken bredt».

– Kaotisk situasjon

Kaotisk: – Politiet ble møtt av en kaotisk situasjon, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.  Foto: Tipser

Politiet var ifølge Ferstad raskt på stedet. Det var vitner som meldte fra, opplyser hun.

– Hva var det som møtte dere da dere kom til stedet i ettermiddag?

– Vi ble møtt av en kaotisk situasjon. Den skadde ble tatt hånd om og fraktet raskt fra stedet, sier Ferstad til Sunnmørsposten.

– Hva slags våpen ble brukt?

– Det vil vi ikke si noe om nå, svarer Ferstad.

Avhørte siktede og vitner

Politi jobber på stedet mandag kveld.  Foto: Marius Simensen

– Nå er det vitneavhør, vi er ute på åstedet med mye folk og vi forsøker å kartlegge hva som har skjedd. Det er veldig mye folk som er satt på saka, så politiet prioriterer selvsagt denne saka høyt, sa Ferstad til Sunnmørsposten etter pressekonferansen mandag kveld.

Hendelsen skal ha skjedd ved Scandic hotel. Hotelldirektør Silje Viken Skarlund ved Scandic Ålesund henviser videre til politiet for kommentarer.

Hentet opp gjenstand

Politi og brannvesen jobbet mandag kveld på stedet. Seint mandag kveld ankom brannvesenets dykkere med redningsdykkerbil og en stor brannbil for å søke i Brosundet.

Sunnmørsposten observerte at det ble hentet opp en knivlignende gjenstand fra Brosundet. Gjenstanden ble plassert i en kasse med en papirpose over.

Brannvesenets dykkere søkte mandag kveld i Brosundet.  Foto: Marius Simensen

Det var også mye politifolk ute og de har jobbet over et stort område på Brunholmen. Flere betjenter var ute og lette med lommelykter. De lette i søppelkasser og kontainere og nedi kumlokk, og tok ut poser fra søppelkasser for å se på innholdet. Politiet ville mandag kveld ikke kommentere om det var drapsvåpenet de lette etter.

Søker Politi søker over et stort område på Brunholmen mandag kveld.   Foto: Marius Simensen