Ålesund:

Skal frese vekk asfalt på Steinvågbroa

Statens vegvesen vil lette belastningen på Steinvågbroa, stenges delvis mandag kveld.

Tilstanden på Steinvågbroa ble kartlagt høsten 2017.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

I ei pressmelding skriver Vegvesenet at arbeidet med å frese vekk asfalten begynner mandag klokka 19. Arbeidet skal vare i 5-6 timer og vil føre til støy. Trafikken over broa blir regulert og det meldes om forventet ventetid på noen minutter.

Om et par uker starter et større utbedringsarbeid på broa som skal pågå fram til påske. Da er det hengestag som skal forsterkes.

Steinvågbroa kan få ettfelts lysregulering

– Får håpe det tar så kort tid som mulig

Til neste ukes møte i samferdselsutvalget blir det anbefalt lysregulering over Steinvågbroa, og at trafikken vil gå over ett felt. – Får håpe det tar så kort tid som overhodet mulig, sier Hans Jørund Remmen (H).


- Vi jobber for at det skal føre til minst mulig hindringer for trafikken. Det vil bli noe trafikkdirigering, siden vi skal bruke lift og denne må stå oppe på brua. Men hindringene vil kun bli periodevis og lagt til tidspunkt hvor det er mindre trafikk, sier byggeleder Carola Dybvik i Statens vegvesen i pressemeldinga.

Prosjektet kommer i etterkant av et forprosjekt i høst da tilstanden på brokonstruksjonen ble kartlagt.

Ålesund:

Fortellinger fra Steinvågbroa

– Den er veldig fin, jeg vil si sjarmerende. Men den virker veldig sliten. Jeg er glad for at den nå skal utbedres.