Politiet arrangerte tirsdag pressekonferanse i forbindelse med drapet på Brunholmen i Ålesund.

– I samråd med de pårørende vil vi frigi navnet på drapsofferet. Det var 29 år gamle Robin Andre Svendsen som døde etter å ha blitt stukket med kniv i Ålesund sentrum, forteller politiadvokat Inger Myklebust Ferstad.

Drapsofferet kommer fra Fræna i Romsdal, men var bosatt i Molde.

Det er allerede gjort flere vitneavhør og politiet vil nå fortsette etterforskningen for å danne seg et mest mulig detaljert bilde av det som skjedde.

Alt om drapet på Brunholmen her

Har funnet kniv i sjøen

Politijuristen fortalte litt om hva som har kommet fram i avhør av den sikta mannen.

– Den sikta erkjente i avhør å ha stukket avdøde med kniv, men han har ikke tatt stilling til straffskyld, sier Ferstad.

Ferstad fortalte også at politiet hadde funnet det de mener er drapsvåpenet - en kniv - i sjøen.

Ifølge politiet ble den sikta pågrepet etter kort tid da han var på vei bort fra åstedet.

Politiet vil be om varetektsfengsling i fire uker når mannen blir framstilt for fengsling tirsdag, og de ønsker to uker med full isolasjon. Den sikta har samtykket til fengslingen.

Konflikt mellom flere personer

Politiet letter også litt på sløret om hva politiet så langt vet om det som skjedde.

Forsvareren til den sikta har oppplyst at en uoverenstemmelse om penger var bakgrunnen for voldsepisoden som endte med drap på åpen gate.

– Det vi kan si om selve hendelsen på dette tidspunktet, er at vi har opplysninger som tyder på at det var en konfrontasjon mellom flere personer like før drapet, forteller Ferstad.

Ifølge politiet var dette personer som avdøde og sikta var sammen med.

– Men det er ingenting så langt som tyder på at avdøde, eller sikta hadde noen rolle i denne konflikten, legger Ferstad til.

Politiet kan foreløpig ikke utelukke at det vil komme flere pågripelser i saken.

Har trolig video av drapet

Under pressekonferansen kom det også fram at politiet trolig har videobilder av det som skjedde.

– Vi har deler av hendelsen på overvåkningskamera, sier Ferstad – men påpeker at de ikke har gått gjennom materialet ennå.

Det er også sikret overvåkingsbilder fra flere steder rundt åstedet. I tillegg har politiet hentet inn en rekke tekniske spor på stedet der drapet skjedde.

Politiadvokat Ferstad forteller at politiet kom raskt til stedet og hun roste de som hjalp til med å forsøke å berge livet til drapsofferet.

– Vi vil berømme alle som kom til stedet og forsøkte å redde livet til den avdøde, sier Ferstad.

Flere av personene som var involvert i den omtalte konflikten, skal også ha hjulpet til med førstehjelpsarbeidet. Avdøde ble etterhvert hentet av ambulanse, og også forsøkt reddet av helsepersonell.