Det er nettopp det Helse Møre og Romsdal nå tilbyr for å få tak i spesialsjukepleiere innen anestesi, intensiv og operasjon. De tilbyr 80 prosent av lønn under utdanning, to års bindingstid etterpå og garanti om fast jobb. Og de åpner også for søkere som ikke i dag er ansatt i helseforetaket.

Les også: Pleiarmangel kan bli dyrt for Helse Møre og Romsdal

Viktig med rekruttering

Intensivsjukepleier Siri Mathiesen ved intensivseksjonen på Ålesund sjukehus hilser rekrutteringskampanjen velkommen, og anbefaler sjukepleiere til å benytte seg av den:

Tett på

Etter 2007 har det vært en periode der ordningene har vært dårligere, og Mathiesen understreker at det er viktig med langsiktige rekrutteringstiltak for å kunne tilby et stadig mer spesialisert og avansert helsevesen, og møte en stadig eldre befolkning.

– Det er en veldig spennende arbeidsplass, der vi er tett på pasientene og pårørende og har et godt og nært samarbeid med andre yrkesgrupper, sier Mathiesen. Hun har jobbet på intensivavdelingen siden 2000, og altså siden 2007 som ferdig intensivsjukepleier.

Stort behov for operasjonssjukepleiere

Helseforetaket har satt av 10 millioner kroner til rekrutteringstiltaket på årets budsjett.

– Behovet er stort på alle de fire sjukehusa, sier Kjersti Bergjord som er klinikksjef ved

Mangel på spesialsjukepleiere er sårbart for drifta av sjukehusa, og går blant annet ut over operasjonskapasiteten. I 2017 ble mangelen eskalert, og dyre ressurser ble leid inn fra byrå.

Kjersti Bergjord ved Klinikk for akuttbehandling. Foto: Helse Møre og Romsdal