Kraftsalven kommer fra Terje Hoel ved NAF-senteret på Blindheim.

- Rundt estimert har vi tapt 150.000 kroner på dette strømbruddet. Vi har flyttet på 45 kunder og akkurat nå har vi seks mann uten arbeid på gulvet her, sier Terje Hoel i 09-tiden torsdag.

Rett utenfor prøvde mannskap fra Mørenett å få i gang et midlertidig strømaggregat.

- Vi er blitt lovd strøm flere ganger. Om to timer, om 20 minutter, i hvert fall klokka 08 i morgen tidlig. Ingen lovnader har holdt seg oppe. Dette er skammelig, sier Hoel.

Oppdatering: Klokka 11.33 meldte Mørenett at alle kunder har fått tilbake strømforsyningen, men oppfordret til måtehold i strømforbruk på grunn av sårbar strømforsyning.

Han presiserer at det ikke er fotfolket i arbeidsklær han kritiserer.

- De er ute og gjør en så god jobb de kan, men noen på et varmt kontor må gå i seg selv. Om eierne av kraftselskap hadde brukt penger på vedlikehold i stedet for utbytte kunne vi kanskje ha jobbet i dag.

Han får støtte av Hans Jarle Rekdal i Rekdal Transport AS.

- Dette er ikke holdbart. Vi er uten strøm på Blindheim og lagerhotellet vårt er uten lys. Jeg er enig i at dette er et problem som skyldes manglende vedlikehold av et strømnett som vi kunder betaler dyr nettleie for, sier han torsdag morgen.

Han synes også det er kritikkverdig at norske kraftselskap eksporterer rein vannkraft til utlandet med god inntjening og samtidig importerer miljøfiendtlig kullkraft inn til Norge.

- Det virker som at utbytte er viktigere enn stabil strømforsyning og oppgradert strømnett.

- Mangler ikke ressurser

Divisjonssjef Peter Kirkebø i Mørenett sier det ikke er pengemangel eller dårlig utstyr som er årsaken til gårsdagens strømbrudd.

- Vi mangler ikke ressurser i forhold til å drifte og vedlikeholde nettet. Vi har en forsvarlig økonomi til å drifte nettet. Vi har gode rutiner og fornyer anlegg fortløpende. Men vi kan ikke garantere avbruddsfri strømforsyning. Her har det skjedd noe uforutsett som har fått store konsekvenser. Det er beklagelig, sier Peter Kirkebø.

Han forteller at gårsdagens strømbrudd skyldes en kortslutning ute i strømnettet.

- Denne ble ikke koblet ut så raskt som den skulle i vårt system og derfor gikk det for mye strøm gjennom nettet, noe som ødela kabler. Feilen er sporet til transformatorstasjonen i Blindheimsbreivika.

Siden har mannskap fra Mørenett koblet om kabler, feilsøkt og satt opp midlertidig strømforsyning i området.

- Vi fant nye ødelagte kabler etterhvert som vi koblet inn nye områder, så det har dessverre tatt litt tid å få opp en stabil strømforsyning.

Torsdag formiddag var 220 kunder fremdeles uten strøm.

Et nytt aggregat skal være på plass i Blindheimsbreivika mellom klokka 11 og 12 torsdag.

- Seinest klokka 12 vil alle ha fått tilbake strømmen.

Oppdatering: Klokka 11.33 meldte Mørenett at alle kunder har fått tilbake strømmen

Dette strømaggregatet er nå i full drift ved Spilka. Et lignende aggregat skal snart være på plass i området for å sikre strøm til Blindheimsbreivika. Foto: Mona Skjong