Nye artister til Moldejazz

Årets «Artist in Residence» blir den amerikanske jazzkomponisten Maria Schneider. Hun skal sørge for at avslutningskonserten i Molde Domkirke blir noe helt spesielt.
Nyheter

Moldejazz presenterer nye artister som er bekreftet til Moldejazz 16.-21. juli.

Amerikanske Maria Schneider vil som årets «Artist in Residence» sette sitt preg på festivalen.

Det er Trondheimsolistene som sammen med ekstra blåsere fra Luftforsvarets musikkkorps og Ensemble Denada som skal framføre noen av Schneiders komposisjoner, med sopranen Eir Inderhaug som vokalist. Et av verkene som fremføres under avslutningskonserten i Molde Domkirke 21. juli har tidligere blitt belønnet med Grammy-pris: «Winter Morning Walks».

Programmet fylles opp

Bassisten Dave Holland som startet sin karriere i bandene til Miles Davis, Stan Getz, Sam Rivers og Anthony Braxton, vender tilbake til Moldejazz med en ny trio i krysningspunktet mellom jazz og indisk musikk. Med seg har han Zakir Hussain og Chris Potter.

Sist Holland var i Molde var han «Artist In Residence» i 2011.

Unge trompetister

Jazztrompetist Mathias Eick kommer til Molde for å presentere musikken fra sitt nye ECM-album «Ravensburg».

Eick er yngste sønn i en musikalsk familie, der moren er korsanger, faren en erfaren jazzmusiker, søsteren er valthornist og broren jazzbassist.

Moldejazz blir ellers Norgesdebut for den britisk-bahrainske trompetisten Yazz Ahmed.

Tidligere er det kjent at artister som Cezinando, Van Morrison, Adam Douglas, Ingebjørg Bratland og Silje Nergaard spiller på Moldejazz i år.