Sterkt av Foss Solevåg

Sebastian Foss Solevåg hadde los på en OL-medalje i Pyeongchang, og søndag imponerte han på ny i Kranjska Gora.

Sebastian Foss Solevåg imponerte i Kranjska Gora.  Foto: NTB SCANPIX

Nyheter

Henrik Kristoffersen måtte bare applaudere suverene Marcel Hirscher etter slalåmrennet i Kranjska Gora. Den umulige østerrikeren sikret seg to nye glasskuler.

Kristoffersen kjørte nær sagt som vanlig inn til en sterk andreplass i Slovenia søndag. Som i storslalåmrennet lørdag var han sjanseløs mot Hirscher. Østerrikeren ledet etter første omgang og vant med over sekundet på sin norske erkerival.

Dermed sikret han seg seieren i årets slalåmcup og har også vunnet verdenscupen sammenlagt for sjuende gang i karrieren. Kristoffersen kunne på sin side juble for sesongens 14.-pallplass og så slett ikke så misfornøyd ut etterpå.

– Dette er så surrealistisk at det ikke er til å tro. Med alle de problemene jeg hadde før sesongstart og den brukne ankelen, klarer jeg ikke finne ord for dette, sa Hirscher etter seieren.

Slalåmcupen vant han for femte gang.

– Han er den beste skikjøreren av oss, og sånn sett er det OK å bli nummer to bak ham, sa Kristoffersen.

Zenhäusern overrasket igjen

Kristoffersen var også nummer to etter første omgang, 82 hundredeler bak Hirscher. Svenske André Myhrer, som ble olympisk mester i slalåm da både Hirscher og Kristoffersen kjørte ut i Sør-Korea, var tredjemann.

Mens både Kristoffersen og Hirscher mestret presset i finaleomgangen, fikk Myhrer det tøft og tapte tid. Det åpnet for pallplass til en annen av medaljevinnerne fra OL i Pyeongchang.

Sveitsiske Ramon Zenhäusern sjokkerte de fleste ved å ta sølvmedaljen i OL-slalåmen. Søndag sto han på pallen igjen.

Zenhäusern var til slutt slått med henholdsvis 1,61 og 0,39 hundredeler av vinterens to store forgrunnsfigurer i slalåm og storslalåm.

Sterkt av Solevåg

Sebastian Foss Solevåg hadde los på en OL-medalje i Pyeongchang, og søndag imponerte han på ny i Kranjska Gora. Niendeplass etter første omgang ble til femteplass til slutt etter en god annen omgang.

Solevåg ble slått av Hirscher med 2,13 sekunder.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nummer 13 etter første omgang, men endte sist av dem som fullførte rennet etter å ha gjort en stor feil i annen omgang. Veteranen ble nummer 26.

På plassen foran endte unggutten Timon Haugan, som kjørte inn til en sterk 29.-plass etter første omgang fra startnummer 60.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i første omgang.