Det er Helse Midt-Norge som har oppnevnt nye styrer for helseforetakene i regionen, ifølge en melding på hjemmesidene deres.

Alle de fem representantene for eieren blir skiftet ut i det nye styret i Helse Møre og Romsdal, og ny styreleder er Ingve Theodorsen (64). Trønderen som er utdannet sivilingeniør, har bakgrunn som leder i Statoil. Der har han blant annet vært teknisk direktør for anlegg til havs. Han har også vært styremedlem i St. Olav Hospital de siste årene.

Med seg får han May-Helen Molvær Grimstad fra Ålesund som nestleder. De øvrige nye styremedlemmene er Toril Forbord, Bjarne Storset og Nils Kvernmo og alle er valgt for to år.

Det betyr at Stein Kinserdal er ferdig som styreleder, etter noen turbulente år i styret for det lokale helseforetaket.  Ut av styret går også eierrepresentantene Petter Bjørdal, Kirsti Slotsvik, Svein Anders Grimstad og Gunn Fredriksen.

Kirsti Slotsvik: – Den ekstreme motviljen mot endringer har overrasket meg (for abonnenter)

Molvær Grimstad inn

Nestleder i det nye styret, May-Helen Molvær Grimstad, er fra Ålesund. Hun har bakgrunn som mangeårig stortingsrepresentant for KrF. Hun har i ettertid av dette jobbet som kommunalsjef i Giske, og er nå rådmann i Sykkylven kommune.

Toril Forbord er prodekan for bachelorutdanninger ved fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU. Hun kommer fra Skatval i Nord-Trøndelag der hun også nå bor, og har utdanning og tidligere yrkeserfaring fra Oslo og Finnmark. Hun har jobbet på Høgskolen i Sør-Trøndelag i vitenskapelige og ledende stillinger siden 1998.

Bjarne Storset er fra Tingvoll, og er født i 1952. Han er oppført som daglig leder i Legekonsult AS som har fire ansatte. Han har vært leder for Møre og Romsdal legeforening.

Nils Kvernmo er født i 1954, og er fra Orkdal. Han gikk av som sjukehusdirektør for St. Olav Hospital like før jul etter åtte år i sjefstolen.

(saken fortsetter under)

– Store oppgaver

De ansatte sine representanter har ett år igjen av sine verv. Anette Lekve, Jan Arve Antonsen og Mikal Gjellan fortsetter med andre ord som før.

– Som region står Helse Midt-Norge overfor store oppgaver de neste årene.  Styrene i våre helseforetak vil ha en viktig funksjon i å følge opp drift og bidra til å utvikle tjenestetilbudet innen spesialisthelsetjenesten. Tunge investeringer i både bygg og teknologi vil gi oss nye muligheter og dette arbeidet vil involvere mange mennesker. Derfor er jeg svært tilfreds med sammensetning og den kompetansen som er samlet i de nye styrene. I tillegg har vi lagt vekt på geografisk bredde, at det skjer læring på tvers og at vi skaper gode forutsetninger for samarbeid, sier styreleder Tina Steinsvik Sund til helse Midt sine nettsider.

– Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke for innsatsen overfor de styremedlemmene som ikke fortsetter. De har lagt ned et betydelig arbeid over flere år, sier hun.

Valgkomiteen som har utpekt de nye medlemmene, har bestått av: Tina Steinsvik Sund (Sør-Trøndelag), Paul Steinar Valle (Møre og Romsdal), Beate Skillingstad (Nord-Trøndelag) og Anita Solberg (Sør-Trøndelag).

- Minst to perioder

Sunnmørsposten har spurt styreleder Tina Steinsvik Sund i Helse Midt-Norge om hvorfor så mange ble skiftet ut, og om dette var et uttrykk for at det gamle styret ikke har gjort en god nok jobb. Videre spurte vi om de som gikk ut av styret har takket nei til å fortsette.

Steinsvik Sund har sendt oss dette svaret, via kommunikasjonsdirektøren:

«De eieroppnevnte medlemmene av styret for Helse Møre og Romsdal har alle hatt minst to styreperioder bak seg. De har vært viktige og lagt ned et stort arbeid i den perioden vi har lagt bak oss. Når vi har oppnevnt nytt styre har vi sett helhetlig på regionens styrer. Vi jobbet i henhold til vårt mandat og har lagt vekt på kompetanse, geografisk bredde, at det skjer læring på tvers og at vi skaper gode forutsetninger for samarbeid.

Av prinsipp kommer vi ikke til å besvare spørsmål knyttet til enkeltpersoner og rekruttering til styrevervene.»