Spente elever dagen før dagen

Klart for LilleStortinget

Etter flere måneder med forberedelser er det klart for politisk rollespill tre dager til ende på Fagerlia videregående skole.

Følg åpningen av årets LilleStorting ved Fagerlia videregående skole. I løpet av tre dager skal elevene gjennomføre et realistisk rollespill.

Klare: F.v.; Partileder i Ap Marius Waksvik, statsminister Lene Vadseth og stortingspresident Ingrid Sølberg.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Tirsdag sparkes nemlig årets LilleStortinget i gang - det så langt tredje i rekka. Rollespillet begynner klokka 10, Sunnmørsposten sender direkte.

- Vi tror dette blir kjempekjekt. Det å ta kunnskapen ut av klasserommet er en annerledes måte å lære på, sier trioen Marius Waksvik, Lene Vadseth og Ingrid Sølberg dagen før dagen. De tre er henholdsvis partileder i Ap, statsminister og stortingspresident.

På programmet første dagen står åpning av LilleStortinget 2018, deretter konstituering etterfulgt av trontale ved statsministeren. Etter dette blir det partigruppemøter der agendaen er å bli enige om standpunkt til proposisjonene, før det blir fagkomitemøter der de ulike partiene skal presentere nettopp standpunktene sine, diskutere proposisjonene og forsøke å komme til enighet.

I alt vil over 200 elever delta i rollespillet, der valgresultatet ved stortingsvalget i 2017 ligger til grunn for fordelinga.


Kommentar:

«Når ungdommene er for flinke»

På tross av noen få friske utsagn er oppkjøringen til LilleStortinget ved Fagerlia Videregående Skole så langt av det i overkant siviliserte slaget.

 

Tilsvar:

Når ungdommen prøver å oppføre seg som normale mennesker

Nå har vi plutselig blitt «i overkant siviliserte», forstå det den som kan.


Fagerlia vgs. er for øvrig pilotskole i prosjektet, som den andre videregående skolen i landet som tester ut rollespillet.

Målet er blant anna å skape samfunnsengasjement, men også økt forståelse for hvordan demokratiet og styresettet i Norge fungerer.


Lanserte den nye «regjeringen» på Fagerlia videregående skole:

Dette er LilleStortinget

Tirsdag lanserte Fagerlia videregående skole regjeringen som skal utgjøre LilleStortinget.